REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Vars napisał(a):Oglądałem kilka i bardzo spodobał mi się romet rambler. Na moje oko dobry, a według was? Macie inne propozycje?
zależy czego potrzebujesz, bo należy pamiętać, że MTB ma wiele podkategorii i podstawowy podział na hardtail oraz full suspention. Jeśli nie jeździsz w bardzo ciężkim terenie, warto kupić sobie modny ostatnio rower przełajowy, dzięki któremu po przesiadce na MTB będziesz królem techniki jazdy w terenieVars napisał(a):Jakie MTB się nadają?
yeti65 napisał(a):Vars napisał(a):Oglądałem kilka i bardzo spodobał mi się romet rambler. Na moje oko dobry, a według was? Macie inne propozycje?
Wszystko zależy od tego, o jaki teren chodzi, jeżeli nic cięższego niż leśne dukty, to MTB bym odpuścił. Ja sam mam crossa(Kellys Axis), jest to bardziej uniwersalny rower od MTB. Duże 28" koła i niezbyt szerokie(ale terenowe) opony dają też sporo frajdy na ścieżkach rowerowych.
Nadal nie wiemy ile autor chciał przeznaczyć na rower może warto pomyśleć nad używką z wyższej półki niż nad nowym?mike napisał(a):Po zakupie trzeba będzie pewnie co nieco dołożyć $, bo rowery z półki cenowej ~2k można traktować bardziej jako bazę niż gotowy produkt
to też jest jakieś wyjście, ale tutaj nigdy nie wiesz na co trafisz (w sumie tak jak z samochodem), no i tutaj już należy celować w wysoką półkę - używane budżetówki to wywalanie kasy w błoto.Kacper napisał(a):Nadal nie wiemy ile autor chciał przeznaczyć na rower może warto pomyśleć nad używką z wyższej półki niż nad nowym?
kiedyś sobie tak policzyłem moją jazdę i stwierdziłem, że u mnie w garażu powinno znajdować się 5 rowerów, także wieszKacper napisał(a):Jeżdżąc po mieście wybrałbym też crossowy. Jeździłem jednak po lesie na MTB i Crossowym powiem szczerze że lepiej sprawdzał się ten pierwszy ale już na ścieżce rowerowej było odwrotnie