Równoczesne świecenie się żarówki światła drogowego i mijania w Mazda

21 Lut 2023, 14:23

Witam.
Mam problem z oświetleniem. Po wymianie żarówki światła drogowego w Maździe 6 gg okazało się, że po włączeniu świateł mijania równocześnie zaświeciła się żarówka światła drogowego ta którą wymieniłem. A tak nie może byś. Elektryk samochodowy poddał się. Na razie problem został rozwiązany przez wyjęcie bezpiecznika odpowiedzialnego za tą żarówkę. Czy ktoś z Was spotkał się z taką sytuacją i może mi podpowiedzieć co to może być. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
jurasoguras
Nowicjusz

21 Lut 2023, 14:52

Wygląda to na zwarcie jak przełącznik od świateł nie jest ustawiony w pozycji świateł drogowych. Z drugiej strony jest ok?

W tym modelu masz żarówkę H1 w światłach mijania i drogowych.

jurasoguras napisał(a):Elektryk samochodowy poddał się.
Serio? Nic nie pomógł? Może to nie był elektryk?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

21 Lut 2023, 19:11

Jeżeli problem jest tylko w jednym reflektorze to szukałbym problemu z masą na mijania albo drogowych ( zależy jak to jest połączone w samym reflektorze ). Żeby za długo nie szukać i nie kombinować to podałbym masę osobnym przewodem z aku najpierw na oprawkę żarówki w mijania a potem na oprawkę żarówki drogowych.
Chyba, że jest jakiś problem z plusem - czy po wypięciu przewodu plusowego z żarówki świateł mijania żarówka świateł drogowych gaśnie?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

22 Lut 2023, 09:56

Dzięki za sugestie. A elektryk, ponoć jeden z lepszych. Dzięki i pozdrawiam
jurasoguras
Nowicjusz

22 Lut 2023, 10:30

Dzięki za zasugerowanie możliwych sposobów rozwiązania problemu. Przekażę te możliwe sposoby rozwiązania problemu elektrykowi. Cała akcja ma miejsce w prawym reflektorze. Jeszcze raz dzięki. Napiszę jak i czy problem zostanie rozwiązany. Jestem umówiony w przyszłym tygodniu na wizytę. Pozdrawiam
jurasoguras
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Z tymi samochodami właściciele nie chcą się rozstawać
    W zestawieniu 10 modeli, które ich pierwsi właściciele posiadają najdłużej, znalazły się wyłącznie japońskie samochody. Zdecydowanie prym wiedzie Toyota z 5 modelami, w czołówce są też Subaru, Lexus i trzy Hondy. ...