Rozerwany przewód ciśnienia pod kolektorem

20 Wrz 2018, 16:42

Witam, posiadam Forda Focusa 1.6 ben kat. Wracając dzis z pracy cos sie stało z autem, strasznie nie równo chodził. Bylem u mechanika stwierdził ze to przewód pod kolektorem od ciśnienia, rzeczywiście jest rozerwany. Mam pytanie jak nazywa sie ten przewód i czy dam rade wymienic go samodzielnie, ponieważ mechanik żąda 600 zl. Rozerwany przewód ciśnienia pod kolektorem Rozerwany przewód ciśnienia pod kolektorem
radiogumi1
Obserwowany

Zdjęcia: 2
  • 24 Wrz 2018, 14:30

Sprawdź dokładnie jak ten wężyk jest podłączony. Na zdjęciu widać jak jest rozerwany i faktycznie może sprawiać problemy przez co silnik nierówno pracuje.

Nie wiem jaki tam jest dostęp i czy nie będzie trzeba zdejmować kolektora ale możesz kupić taki wężyk i spróbować wymienić go samodzielnie jak się nie uda to oddasz do mechanika. Ta cena trochę kosmiczna nawet jak by trzeba był ściągać kolektor. Nie powiedział dlaczego tak drogo?
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

10 ciekawostek na temat Toyoty
      Toyota to dziś największy koncern motoryzacyjny świata i jedna z największych firm na naszym globie pod względem przychodów. Japońska marka odnosi sukcesy na rynkach od Ameryki, przez Europę i Azję, aż po Australię. ...