Rozłączany łacznik stabilizatora w Patrolu GRII

27 Mar 2012, 15:49

Witam.Potrzebuje porady co do tytułowego łącznika.
Mój oryginalny rozłączany tłucze się już jak ..... a nigdzie nie znalazłem nowego
(tez rozłączanego).
Od spodu wygląda jak by do niego przychodziła jakaś hydraulika więc przy wymianie na sztywny tylko to zaślepić czy jest jakiś inny patent???
p66
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 02 1984
Auto: nissan patrol GR2

28 Mar 2012, 11:24

nie tyle hydraulika co linka normalna,
kawałek stalowej linki
przy przerabianiu na nie-rozłączany, problemu nie ma, prosta robota do przerobienia tylko 1 mocowanie,
jest jeszcze jedna opcja, spróbuj odkręcić stabi całkiem i pojeździj bez, jeśli amory z tyłu dobre a nie masz przesadzonego rozmiaru koła nie powinno być wielkiej różnicy :wink:
jeśli będzie nie wygodnie (będzie za bardzo bujać) włożysz nieregulowany i po zabawie :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

29 Mar 2012, 09:30

Dzięki. będzie po kłopocie(i hałasach(:)
p66
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 02 1984
Auto: nissan patrol GR2
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpiękniejsze samochodowe trasy Europy
    Nie trzeba być fanem przygód agenta 007, by pamiętać, jak w jednym z filmów brawurowo pędził on na trasie nicejskiej swoim samochodem. James Bond wsławił się wieloma rzeczami – począwszy od niewątpliwego ...
    BMW Vision ConnectedDrive 2011
    Majestatyczny koncept nadaje formę najnowocześniejszym technologiom oraz nowatorskim pomysłom, natomiast jego głównym zadaniem jest inteligentne zintegrowanie kierowcy, pojazdu i świata zewnętrznego. Wszystko to znajduje ...