Rozładowany akumulator - Renault Megane 1.6 Hatchback

10 Mar 2009, 19:00

Rozładował mi się akumulator. Immobilizer nie działa. Zamek w tylnej klapie ma zepsutą wkładkę a do wkładek w drzwiach nie mam kluczyka. Czy jest jakiś sposób żeby dostać się do środka lub pod maskę żeby wyjąć akumulator? Chodzi mi o jakiś sprytny sposób więc nie piszcie, że mogę wybić szybę albo wołać mechanika. Słyszałem, że można podpiąć drugi akumulator pod żarówkę oświetlającą rejestrację i wtedy immo zadziała. Proszę o pomoc :)
qbman
Nowicjusz

• 10 Mar 2009, 19:40

mozna podpiac kable do rozrusznika a drugi na mase
    artekk
    Początkujący

Miejscowość: k-kozle

10 Mar 2009, 19:48

Ale jak to zrobić bez wjeżdżania na kanał?
    qbman
    Nowicjusz

10 Mar 2009, 20:21

no to problen trzeba by pogrzebać trochę przy zamku od maski
    pawel2j
    Nowicjusz

Miejscowość: śliwniki

10 Mar 2009, 21:20

Cos mi tu nie pasi zamek od klapy zepsuty a do drzwi nie masz kluczyka? To jak chcesz go uruchomic jak sie dostaniesz jak nie masz kluczyka?
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

10 Mar 2009, 22:21

Kluczyk od stacyjki nie wchodzi do końca do zamka od strony kierowcy a od strony pasażera wkładka obraca się o 360 stopni. Stad problem... tylko centralny zamek mi zostacje - potrzebuje tego tylko po to zeby wyjac i naladowac akumulator.
    qbman
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      Wyjazdy weekendowe - bezpieczne piątkowe podróże
      Piątek kojarzy się z początkiem weekendu, odpoczynkiem po intensywnej pracy i wyjazdami. Tymczasem piątkowe popołudnie na drogach to najbardziej niebezpieczny czas w całym tygodniu. Aby zapobiegać wypadkom, kierowcy nie mogą ...