REKLAMA
![](https://www.forumsamochodowe.pl/galeria/inne-zdjecia-motoryzacyjne-a53/samochody-na-parkingu-t40383.jpg)
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
vincent napisał(a):z tego co mówicie wynika, że używanie telefonu w aucie to normalna czynność i że właściwie to nie przeszkadza, a może tak się każdemu z nas tylko wydaje...
vincent napisał(a):nie wiem, wyniki badań nie biorą się chyba znikąd i jeśli testowano na kierowcach wpływ komórki i wyszło, że już sama rozmowa z kimś na drugim końcu słuchawki nas rozprasza, to po co stwarzać sobie dodatkowe niebezpieczeństwo...
vincent napisał(a):czy to nie jest po prostu tak, że myślimy że panujemy całkowicie nad tym co się dzieje, a po prostu nie mamy świadomości, że idzie nam gorzej... fajne by były jakieś testy, albo symulatory, którymi można by sobie było to sprawdzić
LukD napisał(a):Badań? Jakich badań? Na stronie, którą podałeś nie ma badań na temat wpływu rozmiawiania na styl jazdy. Jest tylko badanie opinii publicznej!
W ten sposób ja mógłbym "udowodnić", że przekraczanie prędkości nie stwarza zagrożenia i można je spokojnie zalegalizować...
vincent napisał(a):kolego nie wyskakuj na mnie tylko wejdź sobie do działu czytelnia i poczytaj raporty, pisałem już wcześniej, że mało jest polskich badań - tak dotyczą one wyłącznie ogólnego rozeznania się w opinii Polaków n/t prowadzenia i rozmawiania przez komórkę... dopiero w dziale czytelnia, są raporty min. brytyjskie, amerykańskie i kanadyjskie