Różne ceny Opla Astry II.

22 Lip 2011, 18:01

Witam.
Jestem w trakcie "polowania" na Opla Astre II, proszę powiedźcie mi czemu są takie duże różnice w cenie, otóż:
Na Allegro czy na otomoto itp., ten samochód z roku 1999 waha się w przedziale cenowej od 7000 do 13000, jedyne różnice to takie: pojemność silnika jednego to 2.0 a drugiego 1.5 lub jeszcze mniejsza pojemność i to bez względu czy to 5-drzwiowy czy 2-drzwiowy, przejechane w przedziale od 140000 do 220000, mowa o benzynie.

Proszę powiedźcie mi, bo ja już się zastanawiam czy te tańsze muszą być jakoś uszkodzone, że takie tanie czy może taka różnica jest jeszcze innymi rzeczami uwzględniona. I nie wiem czy szukać raczej w granicy 10 000 czy za 7000 to rzucone pieniądze w błoto?

W jednym z ubezpieczycieli powiedzieli mi, że cena rynkowa takiego samochodu wynosi ponad 13000

Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
tomekdkm
Nowicjusz

22 Lip 2011, 21:17

Nie sugeruj się ceną liczy się ogólny stan samochodu czasami ktoś potrzebuje kasy i obniża cenę a czasami ktoś odpicuje szrota i chce znacznie więcej. Oglądaj uważnie zdjęcia i wypatruj różnic w odcieniu nie równych szpar miedzy elementami itd.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

22 Lip 2011, 21:28

Dokładnie ale czasami też na zdjęciach auto wygląda lepiej niż w rzeczywistości.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jak radzić sobie z podstawową obsługą samochodu?
    Mogłoby się wydawać, że włączenie świateł przeciwmgłowych, wymiana koła na zapasowe czy znajomość sygnalizacji świateł ostrzegawczych na desce rozdzielczej to podstawowe umiejętności, jakie powinien posiadać kierowca. Tymczasem ...