Różne rozmiary felg ?

24 Sie 2009, 22:45

Witajcie,
mam w samochodzie komplecik 17" felg, z całkiem dobrymi oponami, których szkoda mi zużywac na zabawy.. A w domu mam komplet standardowych 15" felg z jakimiś tam oponkami.. I tu powstaje pytanie, czy gdybym założył sobie na tył te dwie felgi, mógłby powstać jakiś problem związany z tym, że tył byłby troche niżej?
Samochód jest obniżony po 50mm, utwardzony, z przodu mam rozpórki.
Od razu dodam, żeby wyjaśnić - nie mogę założyć czterech mniejszych felg, bo nie wejdą mi na przednie zaciski hamulcowe...
Z góry dziękuje za odpowiedź
ReapeR
Nowicjusz

Miejscowość: Polska
  • 25 Sie 2009, 09:13

Jak wejdą i bedą jeździć to jest ok ale auto bedzie z przodu wyzej a z tylu nizej, tylko dziwne ze z przodu ci nie wieszlo a z tylu weszlo
    A8
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

25 Sie 2009, 09:23

Nie powinno nic się stać ale przy większych prędkościach odlecisz :lol:
    pozdro ^^
    Miszak
    Nowicjusz

Miejscowość: WWY

26 Sie 2009, 01:38

A8 napisał(a):Jak wejdą i bedą jeździć to jest ok ale auto bedzie z przodu wyzej a z tylu nizej, tylko dziwne ze z przodu ci nie wieszlo a z tylu weszlo

Bo z przodu mam niestandardowe 4-ro tłoczkowe zaciski i większe tarcze, a z tyłu seria...

Miszak napisał(a):Nie powinno nic się stać ale przy większych prędkościach odlecisz :lol:

Zamierzam się na nich tylko trochę pokręcić i polatać bokiem, więc "większych" prędkości raczej nie będę osiągać ;)
    ReapeR
    Nowicjusz

Miejscowość: Polska

26 Sie 2009, 10:12

:smile: to nie odlecisz
    pozdro ^^
    Miszak
    Nowicjusz

Miejscowość: WWY