Różnica między vitarą a grand vitarą

15 Maj 2009, 17:05

Witam wszystkich
Chcę kupić vitarę ale w mojej okolicy jest kilka grand vitar(roczniki 1998-2000). Czym się różnią w jeździe terenowej ?. Pracuję w lesie więc teren nie za trudny, off-road mnie nie interesuje.
zibijez
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztynek

16 Maj 2009, 22:12

GV mają silniki 1.6 16V, 2.0 16V. Vitary 1.6 8V, 1.6 16V i 2.0 V6.
Konstrukcyjnie to w zasadzie takie same auta, spore są za to różnice w nadwoziu.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

17 Maj 2009, 20:46

Lepiej szukać vitary czy może być grand vitara z 1997 roku ? Zewnętrznie raczej się nie różnią.
zibijez
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztynek

18 Maj 2009, 07:50

różnica jest oczywista... chodzi o słowo: "Grand"

wygrałem?? :mrgreen:

(sorki... taki dowcip... :wink: )
Awatar użytkownika

Miejscowość: śląsk

22 Cze 2009, 16:05

witam ! jeździłem vitara long z 94 roku obecnie użytkuje GV 2004 rok - no i powiem że różnica jest i to nie mała :lol: na pewno zewnątrz - w tamtej nie miłosierny problemem jest karoseria która rdzewieje- stylistycznie to zależy bo z każdego auta można zrobić coś ładnego - wnętrze wiadomo z biegiem czasu się zmienia Ciebie kolego interesują pierwsze roczniki GV 98-02 więc wnętrze przed liftem - więc krótko : wszystko na swoim miejscu :) silnik -> ja stawiam na benzin :) tam 1.6 100KM tu 2.0 i powiem że spalanie na poziomie 9 do 9.5 litra nie razi ... diesle jak miałem okazje jeździć wydawały mi się za słabe ... właściwości terenowe -> na tym samym poziomie - dzielna terenówka :) na plus na pewno komfort na asfalcie tu poczujesz różnice ... pzdr a różnica to te chyba parę cm więcej w rozmiarach:D
Jakobs
jakobs187
Nowicjusz

Miejscowość: Kruszwica
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Dane na temat BMW X7 - poznaj najważniejsze informacje
    BMW to marka, która zasłynęła przede wszystkim z uwagi na swoje sportowe limuzyny oraz klasyczne sedany. Pojazdy te szybko zostały okrzyknięte mianem doskonałych i niezwodnych w każdym calu. Obecnie jednak BMW zdecydowało ...