Czujniki temperatury Opel Monterey

07 Cze 2009, 00:08

Witam wszystkich

Przeglądając ostatnio fotki silników Montereya 3,1 TD stwierdziłem, że chyba brakuje mi jednego czujnka temeperatury. Dokładniej - stojąc frontem do sanochodu i patrząc na silnik a dokładnie na obudowę termostatu u mnie widoczny z góry jest jeden czujnik od którego odchodzą dwa przewody do czarnej kostki. Natomiast pierwszy otwór od stronyy chłodnicy jest zaślepiony śrubą. Przeglądając fotki zauważyłem, że w innych w miejscu gdzie u mnie jest śruba jest jakiś czujnik na którym zamontowana jest kostka z przewodem. Poproszę o wypowiedzi czy w waszych montkach jest podobnie, a jeżeli tak do doczego może służyć ten pierwszy czujnik. Ile przewodów do niego dochodzi. No i ewentualnie czy konieczny jest jego montaż.

Pozdrowienia i oczekuję na podpowiedzi.
Opel Monterey 3,1TDI z 1996 r.
SLY
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: świętokrzyskie

21 Cze 2009, 21:15

U mnie w montku są dwa czujniki wod.W miejscu tej śruby u ciebie powinien być czujnik na jeden przewód.
marek0173
Nowicjusz

Miejscowość: Świętokrzyskie

21 Cze 2009, 22:07

Przewód znalazłe jest z tyłu. Ciekawe do czego jest ten czujnik samochód nie pokazuje żadnych błędów.
Opel Monterey 3,1TDI z 1996 r.
SLY
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: świętokrzyskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Daltonista na drodze - czerwony, żółty i zielony
    Prawidłowa interpretacja kolorów w pewnych okolicznościach drogowych bywa kluczowa dla zachowania bezpieczeństwa. Zdarza się to głównie, gdy zasady na drodze wyznacza sygnalizacja świetlna. Jak radzi sobie w ...