Rozrusznik - nawet nie kręci tylko gasną kontrolki

16 Lis 2013, 01:09

Witam mam problem wczoraj po jednodniowej przerwie w jeździe chciałem odpalić golfa . Odpalił za pierwszym razem .Zgasiłem i znów chciałem odpalić ale nawet nie kreci tylko gaśnie kontrolka od świateł i od podgrzania tylnej szyby. Prosze o pomoc
corki
Nowicjusz

Auto: audi a4

24 Lis 2013, 11:49

A co się dzieje z kontrolkami oleju, akumulatora i inne, które zaświecają się po przekręceniu stacyjki - świecą, przygasają, czy całkowicie gasną?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

19 Sty 2014, 13:52

Witam, miałem to samo w audi i okazało sie że akumulator miał zwarcie na celach, sprawdz aku...
rajan
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 09 1997
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: volkswagen passat b5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

29 Sty 2014, 10:16

Witam
Mam podobne pytanie, dlatego nie chciałem zakładać nowego wątku. w moim przypadku, po wyjęciu akumulatora na noc (mrozy) i włożeniu go z powrotem, akumulator reaguje, tak, jakby się rozładował. słabo znam się na mechanice samochodowej i nie wiem czego to wina. akumulatora czy elektryki oraz co w takim przypadku powinienem zrobić
cubacabana
Obserwowany

Auto: fiat punto

29 Sty 2014, 13:52

A w domu nie pomyliłeś biegunów przy ładowaniu??? Najlepiej podjechać do elektryka i zmierzyć akumulator. Wtedy dowiesz się na 100% czy to złom. Jak po naładowaniu trzyma z 3-5 godz i później nie ,to padła cela i można go zdać przy kupnie nowego...
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Typ: Hatchback

29 Sty 2014, 18:09

cubacabana napisał(a):Mam podobne pytanie, dlatego nie chciałem zakładać nowego wątku. w moim przypadku, po wyjęciu akumulatora na noc (mrozy) i włożeniu go z powrotem, akumulator reaguje, tak, jakby się rozładował. słabo znam się na mechanice samochodowej i nie wiem czego to wina. akumulatora czy elektryki oraz co w takim przypadku powinienem zrobić

Przetrzyj papierem ściernym klemy i "dzióbki" aku. Tylko żebyś nie dotknął dwóch "dzióbków" na raz!!! Potem porządne załóż klemy z powrotem.

Wcześniej było wszystko ok??? Jaki to dokładnie samochód (marka, model, rok, silnik)???

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Wyższy poziom bezpieczeństwa - Dacia Duster
    Duster jest wyposażony w szereg systemów, które przyczyniają się do lepszej ochrony pasażerów. Samochód ma wzmocnioną konstrukcję: nowe podłużnice o większej grubości (+0,2 mm) wykonane ze stali ...

29 Sty 2014, 18:58

No i masa ważna jest - odkręć od karoserii, wyczyść i zakręć spowrotem,. Możesz nawet to miejsce posmarować wazeliną przed zakręceniem tego kabla.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000