Rozrząd ustawienie Panada 1.1 2003r

15 Mar 2009, 15:27

Witam ustawiłem dziś rozrząd w pandzie. Chciałbym sie upewnić czy dobrze to zrobiłem .Wszystkie znaki sie zgadzają na pasku i kołach. Ale nie jestem do końca pewny czy to ma tak być.Zdjęcia:

góra:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/67ac7784a8e44555.html
dół :http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/22e4a65b53d3039c.html[/img]
mreco321
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice
  • 15 Mar 2009, 15:55

Ja gdy wymienilem pasek i rolki w Renówce dla spokoju ducha i pewności przekręciłem sobie ręcznie wałem(kluczem) i sprawdziłem czy nie ma kolizji,to najlepsza metoda!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

15 Mar 2009, 15:59

Też już kręciłem . Wszystko chodzi fajnie. Ale lepiej sie upewnić niż później rozbierać znowu. Znaki sie zgadzają więc myślę że jest dobrze
    mreco321
    Nowicjusz

15 Mar 2009, 17:09

Jeśli kręciłeś to możesz odpalać bez obaw,sprawdz tylko czy napięcie paska jest odpowiednie!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

15 Mar 2009, 18:16

Tylko nie sugerujcie sie tym czarna kropka bo ją nie potrzebnie zrobiłem o to mi chodzi tylko ( Na czerwono zaznaczone)
    [link wygasł]

A koło wału korbowego też sie jakoś ustawi do obudowy tak jak górne kolo głowicy do obudowy??
    mreco321
    Nowicjusz

15 Mar 2009, 18:24

z tego co widac to dobrze ustawiles. widze,ze oprocz tego zrobiles swoje znaki - to bardzo dobrze. jezeli robiles obrot i nic sie nie dzieje to mozesz skladac. jeszcze tylko sprawdz napiecie paska po obrocie.

pzdr
    adamires
    Początkujący

Miejscowość: World
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, nie bądź drogowym recydywistą
      Ryzykowne zachowania użytkowników dróg mają negatywny wpływ na bezpieczeństwo ruchu drogowego i powodują wypadki ze skutkiem śmiertelnym. Jednak wciąż się zdarzają, często świadomie popełniane wielokrotnie. ...
      Cusco tuninguje nową Toyotę Suprę
      To było pewne. Na rynku tuningowym pojawia się coraz więcej części do nowej Toyoty GR Supry. Tym razem coupé Toyoty na warsztat wzięło japońskie Cusco. Firma nie postawiła jednak na poszerzone nadkola czy wielkie skrzydło, ...

15 Mar 2009, 18:45

Jutro wszystko poskładam i zobaczę co będzie.Jaki jest to dźwięk jak sie zawór spotka z tłokiem??
    mreco321
    Nowicjusz

15 Mar 2009, 18:49

tak jak byś uderzył metalem o aluminium. w przypadku tłok-zawór będzie to kilka uderzeń w ułamku sekundy. Jeżeli pasek jest napięty i kręcąc "na sucho" nic się nie dzieje to b.mała szansa że coś się stanie.
    adamires
    Początkujący

Miejscowość: World

16 Mar 2009, 14:08

Witam silnik dziś odpaliłem jak na razie chodzi tak jak zawsze.
    mreco321
    Nowicjusz