Witam mam problem z ustawieniem walków rozrządu w alfie 140 o pojemności 1400 !! Pęk pasek a nie posiadam blokad nastawczych i jeżeli ktoś byłby w stanie mi pomoc proszę o odpowiedz w jaki sposób można ustawić rozrząd bez blokad ?? Z gory dziekuje
Tu masz rysunek ustawienia tego rozrządu
Na pasku powinny być znaki, ktore zgrywamy ze znakami na wale korbowym i kole na wałku rozrządu wydechu.Wałki rozrządu ustawiamy tak:
-wydechowy,kręcimy wałkiem zgodnie z kierunkiem pracy do momentu aż krzywka na 4 cylindrze po wciśnięciu zaworu,dalej kręcimy aż przestanie go wciskać tzn zawor wydechowy jest zamkniety ale jezeli minimalnie cofniemy wałek to zacznie się otwierać zawor wydechowy.
-ssący trzeba tak ustawić aby krzywka na 4 cylindrze zaczynała otwierać zawor ssący.Wałkiem ssącym wolno kręcić tylko w kierunku pracy.Nie wolno nim kręcić w stronę przeciwną.
Wał korbowy należy ustawić w takim położeniu aby zawory nie wadziły o tłoki.Po ustawieniu wałkow rozrządu ustawiamy wał korbowy.
Po złożeniu sprawdzamy kręcąc wałem czy tłoki nie wadzą o zaawory.
Model hybrydowy BMW ActiveHybrid 3 Model hybrydowy oparto na BMW 3 Sedan, który jest wzorem łączenia w wyglądzie nadwozia elegancji ze sportowym zacięciem. Zwracające uwagę detale: oznaczenia na słupkach C, na nakładkach progów drzwiowych, specjalne ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.