Rysy od klucza na lakierze - kolejny krok

22 Lip 2016, 16:15

Witam.
Moje autko w czasie zakupu posiadalo ryse przez cala dlugosc kazdego boku, ale jak wiadomo jedna rysa przyciaga druga. Nie moglem juz na to patrzec dlatego postanowilem cos z tym zrobic. Zamowilem dopaowany lakier bazowy (base coat) i lakier bezbarwny (clear coat). Polozylem na rysy baze i nie wiem co zrobic dalej, W tej chwili wyglada to jeszcze gorzej i bardziej rzuca sie w oczy.
Oto co zrobilem:
1) Umylem auto porzadnie na myjni
2) Przemylem rysy specjalnym odtluszczaczem (prep solvent)
3) Nalozylem 3-4 warstwy (zaleznie od glebokosci) lakieru bazowego

Co powinienem teraz zrobic? Nalozyc lakier bezbarwny i przejechac papierem wodnym czy najpierw przejechac papierem zeby zrownac lakier i dopiero wtedy bezbarwny i znowu papierem?

Oto jak to teraz wyglada
Przed
Teraz
m4gnum
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
Auto: Tico, Astra

24 Lip 2016, 20:32

nie wiem jak głębokie są rysy ale spróbowałbym papierem 2000 zmatowić i wypolerować, jeśli rysa głeboka zakropić lakierem i spolerować
warlock
Nowicjusz

Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Audi
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

06 Kwi 2017, 20:26

Spróbuj k2 Venox. Dobre mleczko do usuwania rys. Na zdjęciu ciężko ocenić jak głębokie to jest ale ja kiedyś uratowałem swoje autko tym kosmetykiem. Fajnie się to łatwo stosuje i niejedne rysy stale usuwa :)
piegus
Początkujący

Auto: fiat

06 Kwi 2017, 20:38

Po pierwsze wyczucie czasu masz świetne (post jest z przed pół roku) a po drugie nie pisz takich bredni o jakimś mleczku bo takim czymś to nawet rys po krzakach nie usuniesz a po 3 Twój post nic nie wnosi do tematu. Chyba nawet go nie przeczytałeś dokładnie.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczni rowerzyści
    Rower staje się coraz bardziej popularnym środkiem transportu, a rowerowe wycieczki ulubioną formą spędzania wolnego czasu. Nie brakuje również ludzi, którzy na rowerze realizują swoją sportową pasję. Tymczasem ...
    Samochody koncepcyjne BMW Design
    Samochody koncepcyjne to doskonałe pole do popisu dla projektantów. Od elektrycznych układów napędowych, przez drzwi otwierane do góry, po nowatorskie materiały nadwozia – koncepty zawsze wybiegają ...