Rysy od klucza na lakierze - kolejny krok

22 Lip 2016, 16:15

Witam.
Moje autko w czasie zakupu posiadalo ryse przez cala dlugosc kazdego boku, ale jak wiadomo jedna rysa przyciaga druga. Nie moglem juz na to patrzec dlatego postanowilem cos z tym zrobic. Zamowilem dopaowany lakier bazowy (base coat) i lakier bezbarwny (clear coat). Polozylem na rysy baze i nie wiem co zrobic dalej, W tej chwili wyglada to jeszcze gorzej i bardziej rzuca sie w oczy.
Oto co zrobilem:
1) Umylem auto porzadnie na myjni
2) Przemylem rysy specjalnym odtluszczaczem (prep solvent)
3) Nalozylem 3-4 warstwy (zaleznie od glebokosci) lakieru bazowego

Co powinienem teraz zrobic? Nalozyc lakier bezbarwny i przejechac papierem wodnym czy najpierw przejechac papierem zeby zrownac lakier i dopiero wtedy bezbarwny i znowu papierem?

Oto jak to teraz wyglada
Przed
Teraz
m4gnum
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
Auto: Tico, Astra

24 Lip 2016, 20:32

nie wiem jak głębokie są rysy ale spróbowałbym papierem 2000 zmatowić i wypolerować, jeśli rysa głeboka zakropić lakierem i spolerować
warlock
Nowicjusz

Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Audi
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

06 Kwi 2017, 20:26

Spróbuj k2 Venox. Dobre mleczko do usuwania rys. Na zdjęciu ciężko ocenić jak głębokie to jest ale ja kiedyś uratowałem swoje autko tym kosmetykiem. Fajnie się to łatwo stosuje i niejedne rysy stale usuwa :)
piegus
Początkujący

Auto: fiat

06 Kwi 2017, 20:38

Po pierwsze wyczucie czasu masz świetne (post jest z przed pół roku) a po drugie nie pisz takich bredni o jakimś mleczku bo takim czymś to nawet rys po krzakach nie usuniesz a po 3 Twój post nic nie wnosi do tematu. Chyba nawet go nie przeczytałeś dokładnie.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co daje aktywny mechanizm różnicowy?
    Mechanizm różnicowy to nieodzowny elementem każdego samochodu. Jego zadaniem jest umożliwienie niezależnego obracania się kół osi napędzanej na zakrętach, kiedy każde z nich pokonuje inną drogę. W tej roli bardzo ...