REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Luke16 napisał(a):Mój ojciec jest rolnikiem od tak naprawdę dziecka... ja też od dziecka mu pomagam i powiedziałem mu że nigdy nie zostanę na tej gospodarce wolę robić cały dzień w jakieś fabryce i mieć ten wekeend wolny niż martwić się o wszystko 24h na dobę...
Luke16 napisał(a):Ogólnie ten rząd to powinni wysadzić w kosmos!!! A na Pana D. Tuska i jego cały czas uśmiechniętą mordę to już nie mogę patrzeć....
Luke16 napisał(a):No i zapieprz od rana do świtu... zero odpoczynku przez cały rok... I może rolnik ma tak dobrze???
Roach napisał(a):Zastanawia mnie tylko jedno... Zarabiam, płacę 19% swojej pensji do rządu, idę do sklepu i płacę kolejne 22%. Razem 41%. Jak q-rrr-wa może tym capom brakować kasy???????!!!!!!
Nie dodawaj sobie % podatkowych do siebie
Roach napisał(a):Od każdego 1000zł płacę podatek 19% (190zł), czyli zostaje mi 810zł. Idę do sklepu wydać tą kasę, więc płacę 22% VAT, czyli oddaję 178.2 zł. Razem daje to 368,2 zł. Faktycznie nie jest to moje 41%, ale to jest prawie 37%!!!
Roach napisał(a):Nie zapominaj jednak, że dochodzi jeszcze ZUS i inne durnoty, czego wcześniej nie policzyłem.
Dishman napisał(a):Roach napisał(a):
ZUS to taka durnota, która po 65 roku życia wypłaci Ci emeryturę. Faktycznie - durnota.
ZUS to taka durnota, która po 65 roku życia wypłaci Ci emeryturę. Faktycznie - durnota.
kwota która utrzymuje np. jakąś grupę społeczną.
Wezyrro napisał(a):no w naszym kraju to jest to wielka duronota, bo potem placą ci co miesiąc przez kilka lat i idziesz do piachu i tak naprawdę g...o masz z tego, że całe życie opłacałeś składki.
Roach napisał(a):Pogadamy jak dożyjemy naszych emeytur. O ile w ogóle ich dożyjemy... Problem w tym, że statystyczny Polak ma dymać 30 lat na emeryturę, którą dostanie po 65-tym roku życia. Średnia życia w Polsce to 75 lat. W praktyce ja w wieku 65 lat będę miał 43 lata pracy, więc jakbym nie oddawal kasy do ZUS'u i trzymał ją w skarpecie, zostanie mi 3440zł emerytury/każdy miesiąc na dożycie do 75-ki. Jak mi ZUS taką emeryturę zapewni, to Ci normalnie flaszkę co miesiąc postawię.
Roach napisał(a):tak, utrzymuję te wredne baby z ZUS'u