15 Lut 2020, 16:33
Nie,to nie chodzi akurat o to,przy uderzeniach lecą zazwyczaj zaczepy podzespołów elektronicznych,naturalnie nie zawsze i nie wszystkie,tyczy się to nie tylko tego modelu,to bardzo grożne zwłaszcza we współczesnych autach,układ elektroniczny,który działa normalnie może pod wpływem wstrząsów z czasem stracić zdolności komunikacji między sterownikami,np.auto nagle zgaśnie na drodze.Jest to grożne,gdy wymieniałem górny wahacz w swoim aucie,a żaden mechanik nie chciał się tego podjąć,potem zrozumiałem dlaczego,by dostać się do nakrętki śruby mocującej do korpusu musiałem przesunąć grzbiet obudowy komputera oraz sterowników,zrobiło trach ,urwało się mocowanie puchy do budy,tak zostawiłem,po pewnym czasie,nie tak szybko przestały mi działać:centralny zamek,podnoszenie i opuszczanie szyb,ogrzewanie tylnej szyby oraz opuszczanie zagłówków,ryglowanie drzwi ze srodka przyciskiem.Zadzwoniłem do znajomego z ASO MB z pytaniem co mogło nawalić,gdyż ja o elektronice nie mam bladego,poradził mi,iż pierwszym podejrzanym jest utrata komunikacji modułu komfortu,sprawdziłem,wtyczka była wpięta prawidłowo,jeśli tak to spróbuj mocno docisnąć ją na samym dole,tak zrobiłem i wszystko zaczęło działać,nawt nie poczułem kliknięcia,niczego.To o to chodzi.Od razu porządnie skleiłem mocowanie obudowy ,teraz ani drgnie.