S1 czy 86. bielsko - czestochowa

17 Lip 2018, 01:45

Hallo
Będę jechał tą trasę i chciał bym wiedziec czy jakas z tych dwóch lepsza trasa jest. Bym wybrał S1.

dzięki

edit: https://www.gddkia.gov.pl/mapa-stanu-bu ... og_slaskie
https://www.gddkia.gov.pl/pl/21/mapa-warunkow-drogowych

znalazlem te linki w przypietym temacie. mimo temu ze to tylko 50 km sa, wyglada na to ze chyba na S1 bede jechal. czy jest mniej ruchu na 86?
noBoMam
Nowicjusz

17 Lip 2018, 09:05

noBoMam napisał(a):mimo temu ze to tylko 50 km sa, wyglada na to ze chyba na S1 bede jechal. czy jest mniej ruchu na 86?
Hm… Ja widzę że z Bielska do Częstochowy jest 130km, a drugą trasą 150km. Zerknij tu https://goo.gl/maps/zLoWTDvWkhv są dwie opcje do wyboru. Wszystko zależy też o której godzinie zamierzasz jechać i w jaki dzień tygodnia. Jak w ciągu dnia między 7 a 18 to wybrałbym Pszczyna -> Żory -> A1 -> Kamieniec -> Tworóg -> 907
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

17 Lip 2018, 23:57

No wes, gdzie. Nie bede walil dodatkowe 50 km. xD
Wydaję mi się szybsza i moze i nawet lepsza/łagodniejsza droga będzie przez S1 niz przez 86. Bym mógł przetestować jak będę wracał ale chyba sobie dam spokoj.
noBoMam
Nowicjusz

18 Lip 2018, 08:49

Zrobisz oczywiście jak uważasz Ja nie wiem w jakich godzinach i kiedy będziesz jechał t trasą żeby oszacować co bardziej się opłaca ale z doświadczenia wiem, że czasem dłuższe trasy wychodzą taniej :)

Daj znać którą drogę wybrałeś i czy przejechałeś bez większych problemów.
Cichy77
Forumowicz VIP

18 Lip 2018, 23:31

Chyba w sam tłum się wpakuje. Chyba koło 3:00, 4 z wiednia wyjadę aby być na 9 w bielsku zeby telewizor zostawić i pozniej dalej do Łodzi.
noBoMam
Nowicjusz

19 Lip 2018, 09:36

Ja jak obserwuję korki to zazwyczaj rano jest najgorzej między 7 a 10 w okolicach Warszawy rzecz jasna ale pewnie w innych miastach jest podobnie. Między 10 a 13 jest w miarę ok i całkiem dobrze się jeździ więc może być tak że uda ci się w miarę nieźle przejechać ten kawałek.
Cichy77
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Night Power Grand Prix 2012 - Olsztyn
    W Sobotę 26 maja Olsztyn zamienił się w nocną stolicę streetracingu. Kilkadziesiąt aut z kilkusetkonnymi silnikami ścigało się na ulicy Lubelskiej w Olsztynie obok Makro. Na NIGHT POWER Grand Prix chyba nikt się nie nudził. ...

29 Lip 2018, 00:17

Tragedia ta droga. Cała droga do tego Sierwca. Ja tą drogę juz trzy lata temu jechałem. Nie wiem jak ludzie tak mogą zyc. tragedia. Jechałem bez klimi w VW Transporter chyba 2003.
Miałes chyba rację. Te 50 km warto było wziasc. Dużo więcej czasu straciłem jadąc wprost. Trzeba chyba było na Zory jechać przez Pszczynę.
noBoMam
Nowicjusz

29 Lip 2018, 12:12

noBoMam napisał(a):Tragedia ta droga.
Czasem warto nadrobic jadąc cały czas, no ale masz to już za sobą. Pomyśl tylko jaką drogę powrotną wybrać żeby uniknąć takich sytuacji.
Cichy77
Forumowicz VIP