Z Niemiec do Polski. Olszyna czy Zgorzelec?

24 Lip 2018, 08:48

Witam dzisiaj jadę z Niemiec do Polski na Śląsk. Chciałem się zapytać które przejście graniczne będzie lepsze Olszyna czy Zgorzelec. Oglądałem dużo filmów na youtubie i czytałem stare posty na Forum, niektórzy mówią że w Olszynie jest droga Betonowa że lepiej przez Zgorzelec bo tam jest gładka A4. Na youtubie filmiki pokazują, że na obydwóch przejściach droga jest super. Natomiast ja nie jestem pewien. Proszę powiedzcie mi jak to teraz wygląda czy jednak lepiej Olszyna czy Zgorzelec.
Herkus
Obserwowany

24 Lip 2018, 10:02

Herkus napisał(a):Chciałem się zapytać które przejście graniczne będzie lepsze Olszyna czy Zgorzelec.
Ja osobiście nie jechałem tamtędy ale mój znajomy często jeździł przez Zgorzelec bo powiedział że przez Olszynę droga dobra tylko te łączenia na płytach doprowadzają go do szału. Zerknij sobie jeszcze do tematu na forum przejscie-graniczne-olszyna-omijanie-betonow-vt55792.htm
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

24 Lip 2018, 10:20

Widziałem ten post, tylko trochę stary jest bo z 2012 roku a nie wiem czy coś się zmieniło.
Herkus
Obserwowany

24 Lip 2018, 10:34

Zgadza się że jest stary ale tam nic się nie zmieniło z tego co wiem bo remont i to nie całego odcinka który liczy 70km po tych płytach został przewidziany na 2014-2023 a miał rozpocząć się w 2018 roku. Chodzi o fragment trasy A18.

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MITSUBISHI Concept GR-HEV pickup z napędem hybrydowym
    Od początku prac badawczo-rozwojowych nad elektrycznymi rozwiązaniami transportowymi w 1966 roku działania firmy Mitsubishi Motors Corporation wynikały z przekonania, że pojazdy z napędem elektrycznym powinny z czasem stanowić ...