Saab 9-3 1.8 Benzyna

28 Lip 2015, 09:52

Cześć :)

Jestem nowy na forum i chciałbym prosić Was o radę. Szukam samochodu (sedan) do max 25 tyś, rok >2008. Znalazłem taką ofertę: [link do oferty na Olx wygasł]

Możecie coś poradzić w tym temacie?

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam :)
abelzaq
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 07 2012
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Toyota Camry
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

28 Lip 2015, 16:37

abelzaq napisał(a):Znalazłem taką ofertę: [link do oferty na Olx wygasł] ... 125aa27365

Widzę, że tylko jeden Saab na otomoto z tego rocznika jest tańszy od tego, którego wkleiłeś (konkretnie ten, ale w tym wypadku przynajmniej wiadomo dlaczego: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]), a niektóre są nawet od niego dwa razy droższe. W dodatku to auto sprowadzone z Belgii, gdzie auta kosztują dużo więcej niż w Polsce, więc od ceny należy odliczyć koszt sprowadzenia. Komisy z reguły sprowadzają i sprzedają auta, żeby na nich zarobić, a nie tracić, zatem opcje są dwie - albo komis otrzymał je za darmo w perfekcyjnym stanie od jakiegoś szalonego Belga albo znalazł go na śmietniku, odpicował, dospawał ćwiartkę, przykładnie skorygował licznik i teraz wystawia je jako igłę. Jak masz ochotę to jedź i oglądaj, ale z reguły najtańsze modele danego auta z ogłoszeń z konkretnego rocznika nie mają takiej ceny przypadkowo (inaczej mówiąc cena = jakość, jak w każdej innej dziedzinie życia).
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

29 Lip 2015, 07:18

Ta cena właśnie mnie trochę zaskoczyła gdyż nie jest zbyt wysoka. Macie jakieś inne propozycje odnośnie auta? Ja myślałem jeszcze nad Skodą Octavią, Audi A4 B7 i ewentualnie jakimś WV Passat/Jetta. Dołożyłbym jeszcze może Toyotę Corollę bądź Avensis.

Co o tym myślicie?
Pozdrawiam :)
abelzaq
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 07 2012
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Toyota Camry
Paliwo: Benzyna + LPG

29 Lip 2015, 10:06

Do A4 B7 bez 30tys. bym nie podchodził, bo tańsze to słabowite 1,6 bez wyposażenia.

Passat i Jetta nie mają dobrych silników benzynowych - szkoda przepłacać za te samochody. Podobnie Octavia.

Corolli najlepiej szukać z 1,6. Dorzuć Mazdę 3 i 6 z silnikami 2,0
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

29 Lip 2015, 20:18

I znowu wkładacie wszystkie auta do jednego garnka ! Saab z 2008 r w cenie 25tys zł nie musi być żadną miną , a mówię to na przykładzie mojego auta w tej właśnie cenie i tego rocznika. Mój saab wystawiony jest od ponad dwóch miesięcy i w tym czasie zgłosił się tylko jeden handlarz . Dla tego zaczynałem od ceny 30tys. a zszedłem do 26tys. Zaznaczam iż stan mojego auta jest bdb bez żadnego wkładu , i bez pakietu startowego . Dla tego mam sugestie do szukających auta : nie patrzcie na cenę tylko porządnie sprawdżcie stan auta i jego historię a może traficie na porządny egzemplarz w dobrej cenie.
jarasgd
Początkujący

Prawo jazdy: 19 09 1978
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: saab 9-3
Silnik: 1.9 tid
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy zawsze trzeba kupować nowy akumulator?
    Zimny, mroźny poranek. Twój samochód pokryty lodem po minusowej temperaturze w nocy. Wsiadasz, chcesz jak najszybciej go odpalić i rozgrzać. Po przekręceniu kluczyka w stacyjce silnik jednak ani drgnie. Akumulator ...