SAAB - porażka czy niedoceniony Szwed?

15 Kwi 2015, 23:15

Witam, mam do dyspozycji zawrotną sumę 7 tysięcy na zakup samochodu. Zdaję sobie sprawę, że nie zwojuję rynku motoryzacyjnego, mimo najszczerszej miłości do komfortowej i dynamicznej jazdy patrzę na auta, które sensownie spalają, są bezpieczne a wygląd i całą resztę mam w nosie.
Wertuję oferty francuskich aut, mimo że są całkiem przyjemne to...

Chciałabym poruszyć kwestię SAABów. Czytam i mielę informacje oraz opinie o tym producencie i mam mieszane uczucia. Z jednej strony masa pozytywnych opinii użytkowników, z drugiej zderzam się z negatywnym odbiorem tych, którzy nigdy nie byli w posiadaniu ale "to saab przecież...słabizna".
Czy to kwestia tego, że w Polsce lubujemy się w japońcach, czy niemcach. Francuzów traktujemy trochę po macoszemu a już szwedzkiego saaba to nawet nie znając olewamy?
Kompletnie nie znam się na autach, ale zaintrygowała mnie ta marka, ma bardzo ciekawą specyfikację i niezłe osiągi przy stosunkowo niskiej cenie...

Będę bardzo wdzięczna za opinie
pozdrawiam serdecznie
Liliana
Nowicjusz

Auto: Fiat Brava
Paliwo: Benzyna + LPG

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Oldsmobile F32 - historia zabytkowego samochodu
    Oldsmobile F32 to samochód osobowy produkowany przez amerykańską markę Oldsmobile w latach 1932-1933. Był to luksusowy model samochodu klasy średniej, który cieszył się popularnością ze względu na swoje wyposażenie, ...
    Ewolucja Suzuki LJ-80
    Pytanie „czym różni się SJ od Samurai” jest jednym z częściej wracających na forum dyskusyjnym. Jednak niniejszy artykuł nie powstał w celu zestawienia parametrów technicznych, wymiarów czy ...