Saab 9-3 1.9 TiD Problem z dziwnymi stukami 1.9 TiD

27 Wrz 2018, 20:10

Nie rozumiem czegoś. Miałeś wymienianą dwumasę... Mechanik nie zaproponował wymiany uszczelniacza? Przecież to totalna głupota. Znowu trzeba rozbierać. Albo coś uszkodził.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

27 Wrz 2018, 21:23

No to trochę lipa. Zachciało mi się diesla kupować... to pierwszy i ostatni chyba w zyciu :yes: no nic jak jak juz to zrobię to napisze jakie koszty tego wyniosą :)
Reelop
Nowicjusz

27 Wrz 2018, 22:19

To że to diesel to nie ma nic do rzeczy.
galakty
Forumowicz VIP

28 Wrz 2018, 08:24

galakty napisał(a):Nie rozumiem czegoś. Miałeś wymienianą dwumasę... Mechanik nie zaproponował wymiany uszczelniacza? Przecież to totalna głupota. Znowu trzeba rozbierać. Albo coś uszkodził.
.
No to jak mam to powiedzieć na spokojnie mechanikowi ze uszkodzil? Czy ma to poprawiać? Wiem ze będzie się upierał ze to nie jego wina :/
Reelop
Nowicjusz

28 Wrz 2018, 08:57

Nie wiem czy coś uszkodził. Dziwi mnie tylko że przy wymianie dwumasy nie wymienił uszczelniacza na wale, przecież to obowiązek. A może wymienił? Może coś źle skręcił? Nie mam pojęcia.

I do tego koło zamachowe, które wychwycił Kao, chociaż nie wiem czy to nie jest okienko do ustawiania zapłonu.

Może coś mechanik źle skręcił, ciężko wróżyć przez internet... Nie znam też tego mechanika, mój jakby zepsuł to by się przyznał i naprawił, ale mało takich jest więc można zawsze zasięgnąć opinii innego (pewne paragonów i tak nie masz, więc nie udowodnisz mu niczego).
galakty
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jak zaplanować powrót z wakacji?
    Wracając z urlopu samochodem należy zadbać o odpowiedni odpoczynek, zaplanować postoje i utrzymywać prędkość zgodną z przepisami. Odpowiedni odpoczynek Kierowca powinien być wypoczęty i wyspany. Najlepiej podróż wcześniej ...