Saab 9-3 2.0 T dynamiczny plus instalacja gazowa

09 Wrz 2018, 22:16

Witam. Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem kupna samochodu ale jak się nie wie co się chce to ma się problem. No i niestety tak jest u mnie. Ostatnio skupiłem się na Volvo S60 2.4 ale skonczyło się na przeglądaniu olx co kilka dni. Dzisiaj natrafiłem na jakiś artykuł w necie i jednym z polecanych był Saab 9-3 2.0 T. Natrafiłem na kilka modeli, oto linki:

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] nie przepadam za kombi ale wstawiłem z ciekawości

4. [link do oferty na Olx wygasł]

Na pewno chciałbym żeby samochód był dynamiczny i nie posiadał wygórowanych kosztów związanych z eksploatacją i naprawami, żeby był "wolny" od notorycznych, powtarzających się usterek, no i oczywiście konieczna instalacja gazowa, a więc silnik sprzyjający takiemu rozwiązaniu.

Dzięki za poświęcony czas i pomoc. Pozdrawiam!
Belik
Nowicjusz

Auto: Audi 80 B4

09 Wrz 2018, 22:21

Belik napisał(a):nie posiadał wygórowanych kosztów związanych z eksploatacją i naprawami, żeby był "wolny" od notorycznych, powtarzających się usterek,
no to na starcie 2.0T możesz sobie odpuścić
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

09 Wrz 2018, 22:25

"dobry stosunek ceny do wieku, umiarkowane koszty utrzymania" to cytat z artykułu które przeczytałem. Możesz coś więcej napisać ?
Belik
Nowicjusz

Auto: Audi 80 B4

09 Wrz 2018, 22:36

Panewki, turbo, kaseta zapłonowa, moduł CIM - jeśli to są umiarkowane koszty to nie czytaj więcej tych artykułów.

Patrzyłeś wcześniej na 2.4 od Volvo, kieruj się raczej w tę stronę.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

10 Wrz 2018, 09:14

Saaby są niby powiązane z Oplem, ale ten silnik z Oplem to nie ma nic wspólnego. Zobacz sobie m.in ile kosztuje wymiana rozrządu albo koła dwumasowego to trochę Ci się zmieni wizja.
mateusz9986
Zaawansowany

Miejscowość: Wałycz
Prawo jazdy: 0- 3-2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Megane II ph II
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Audi R8 V10 RWS
    Audi Sport GmbH poszerza serię modelową R8, wprowadzając nową wersję z napędem na tylną oś. Audi R8 V10 RWS pojawi się na rynku w limitowanej edycji 999 egzemplarzy w wersjach Coupé i Spyder. Samochód napędzany ...