Saab 9-3 ocena oferty

12 Sty 2019, 17:17

Witam
Szukam samochodu za około 10 tysięcy i trafiła mi się oferta Saaba 9-3 z końca 2005 z silnikiem 1.9 TiD 150km, wyposażenie Vector, skóra, grzane fotele itd. Cena 10300 już utargowana. Samochód jest pewny jeżeli chodzi o stan techniczny, wymienione tarcze, klocki, zaciski, dwumasa, akumulator, zawieszenie i coś tak jeszcze ale już Nie pamietam. Patrząc teraz na oferty wydaje mi się trochę dużo jak na to auto ale znowu jest w świetnym stanie. Co myślicie?
Mic987
Nowicjusz

Auto: Ford Transit Jumbo XXL

12 Sty 2019, 20:03

Już stawiam tarota i powiem :ok:

Jak mamy cokolwiek powiedzieć o aucie którego nikt nie widział nawet na zdjęciach. Zobacz jaka jest średnia cena i sam dojdź do konkluzji czy warto.
Vogue
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 14 04 2012
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Lexus GS 300
Silnik: 3.0 V6 249KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

12 Sty 2019, 20:32

Jak dla mnie to ta cena jest bliżej szrotu niż zadbanego egzemplarza.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

12 Sty 2019, 20:51

Chodzi mi o ocenę tego czy taka cena jest dobra za ten samochód, samochod jest raczej pewny, na wszystko są faktury a znam tez tego gościa i wiem ze nie chciałby mnie oszukać ponieważ daje mu sporo zleceń. Chodzi mi o to ocenę tej ceny do mniej więcej opisanego stanu. Do wymiany jest tylko jeden przewod od turbiny bo ma nieszczelność.
Mic987
Nowicjusz

12 Sty 2019, 22:09

Moim skromnym zdaniem cena bardzo dobra - jeśli nie jest to skarbonka.
We wrześniu szukałem sobie auta w okolicach 10-12tyś to taki Saab był praktycznie nieosiągalny chyba że z przebiegiem około pół miliona i do poprawek wizualnych.
Music is life...
MrLukash
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wschód
Auto: Peugeot 206
Silnik: 1.4HDi
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

12 Sty 2019, 22:12

Mam wątpliwości bo znajomy wystawił swojego ale 120 koni za 9900 i nie ma chętnych, nawet oglądających miał 2 może 3. Wiem ze auta używa na codzień i nie jest zakatowane ani nic
Mic987
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

12 Sty 2019, 23:08

Skoro uważasz, że jest ok to kup i nie przejmuj się opiniami randomowych ludzi z internetu.
Osobiście uważam, że nie da się kupić takiego auta w dobrym stanie za takie pieniądze (zresztą jak kilka mies temu szukałem auta w podobnym budżecie to 9-3 za circa 10-11k miały problem z odpaleniem na zimno a co dopiero inne rzeczy - a oglądałem 3 szt bo miałem blisko)
Invi
Forumowicz VIP

12 Sty 2019, 23:15

Nie ma co przesadzać, tutaj taka oferta za 11k
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Ogólnie 10-12 tys średnia cena takiego Saaba, to co nagle trzeba szukać jednego za 20 tys żeby był ok?

Wg mnie cena w porządku, nie odbiega znacząco od "średniej" na otomoto.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

12 Sty 2019, 23:18

Pionek napisał(a):Ogólnie 10-12 tys średnia cena takiego Saaba, to co nagle trzeba szukać jednego za 20 tys żeby był ok?

Wg mnie cena w porządku, nie odbiega znacząco od "średniej" na otomoto.

Aż sobie to zapiszę.
To jaka "średnia" ma otomoto jest dla a3 8l a za ile można kupić coś w miarę dobrego?
Invi
Forumowicz VIP

12 Sty 2019, 23:22

Skoro pewny egzemplarz to dlaczego nie bierzesz?
Podana cena jak za takiego Saaba jest okazyjna..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012