SAAB 9-3 2.0t Hirsh Performance

27 Lip 2016, 18:49

Jednak wolałbym forka jakoś bardziej do mnie przemawia. Słyszałem, że dość często luzy zaworowe trzeba regulować, a szczególnie przy gazie, to prawda ? Co jaki okres czasu i jaki mniej więcej koszt ?
jahrasta
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 02 2012
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 2.0 DTI 101 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

27 Lip 2016, 19:37

jahrasta napisał(a):Jednak wolałbym forka jakoś bardziej do mnie przemawia

A co w nim do Ciebie tak mocno przemawia ???
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

27 Lip 2016, 20:04

Przede wszystkim bardziej mi się podoba, Misiek ma dziwny przód. Wiesz coś więcej o tych silnikach ?
jahrasta
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 02 2012
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 2.0 DTI 101 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

27 Lip 2016, 21:50

jahrasta napisał(a):Wiesz coś więcej o tych silnikach ?

Forestera osobiście bym nie kupił chyba że miałbym kogoś zaufanego specjalizującego się w tych autach, miałbym kupić sztukę z pewnych rąk i serwisowaną bo ceny części potrafią wyrwać z butów.
Automat max zamulacz a silnik nie lubi lpg chociaż wiele firm stara się udowodnić że lubi co później raczej kiepsko się kończy dla zaworów które często trzeba regulować.

Ogólnie klimat auta dla 80latka w sam raz.

Outlander też jest drogawy ale silnik lubi lpg, napędy pancerne + silnik potrafi naprawdę dużo. Dla mnie fajniejsze auto i można fajnie je spersonalizować.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Produkcja Opla Cascady w Gliwicach od 2013 roku
    To był wielki dzień dla gliwickiej fabryki Opla. Kiedy pierwszy egzemplarz modelu Cascada, eleganckiego, średniej wielkości kabrioletu Opla, zjechał z taśmy montażowej. Numerem jeden był Opel Cascada w kolorze białym "Seashell", ...