Saab 9-3 czy audi a3 ?

28 Sty 2013, 00:48

Witam. Zastanawiam się nad kupnem samochodu i chodzą mi po głowie te dwie marki. A mianowicie chodzi mi o coś takiego:

Saab [link do oferty na Allegro wygasł]

Audi [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

I teraz pytanie do was: Co byście wybrali i dlaczego ?
fredzio13
Nowicjusz

Auto: Nie mam

28 Sty 2013, 11:22

Nie wiem czy się nie mylę ale ten Saab to czasami nie Opel mechanicznie..? Coś mi się tak kojarzy więc po co miałbyś płacić za znaczek Saab na masce? Lepiej oglądać Ople... Moim zdaniem Audi jest lepszą propozycją,bo na pewno wiemy ,jak wyglądają te auta w środku po 5-10 czy nawet 20 latach. To świadczy o ich wartości w perspektywie lat oraz o jakości używanych do ich produkcji materiałów. Mechanicznie zaś powinno być lepiej niż ok.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

28 Sty 2013, 15:28

ja bym wzial tego saaba bo wyglada swietnie, ma dosc niezawodny silnik z opla 1.9 cdti, niezle wyposazenie, mocy troche brakuje ale przebolalbym to
czempion
Aktywny
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 09 2012
Auto: ford mondeo

28 Sty 2013, 15:50

artur73 napisał(a):Nie wiem czy się nie mylę ale ten Saab to czasami nie Opel mechanicznie..? Coś mi się tak kojarzy więc po co miałbyś płacić za znaczek Saab na masce?

Idąc tym tokiem rozumowania A3 to Golf więc po co przepłacać :D Co do propozycji to jestem za Saabem, chociaż serwis do tanich należeć nie będzie. Wydaje mi się że również w Saabie silnik jest lepszy (sprawdzona konstrukcja Fiata).
mazur93
Początkujący

Zdjęcia: 3
Prawo jazdy: 05 12 2011
Auto: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy VW Polo R Supercar 570KM i napęd na cztery koła
    Nowe Polo R Supercar przygotowane przez Volkswagen Motorsport. Model z silnikiem o mocy 570 KM i z napędem na cztery koła został przygotowany z myślą o startach w Mistrzostwach Świata FIA w rallycrossie (WRX). Auto wygląda ...