Saab 9-3 - prosze o ocene !

18 Lut 2014, 23:19

Witam! Mam zamiar kupic Saab'a 9-3 , 2005 r, 1.9 TiD , 150 KM, Sport sedan.
Czy ktos moze mi powiedziec na co zwrocic uwage przy zakupie? Czy te auta sa awaryjne? Co najczesciej sie psuje? Jaki jest dostep do zamiennikow? :)

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
rabitator
Nowicjusz

Auto: Nie mam

19 Lut 2014, 02:36

Polecam sprawdzic dokladnie zawieszenie oraz uszczelke glowicy a po za tym to nie powinienes byc zawiedziony ja mam tearz 9-3 ale starsza wesje i powiem ze to super autko ale radze nie oszczedzac na nim a sie odplaci :)
Som31
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin/Londyn
Prawo jazdy: 15 05 2013
Przebieg/rok: 45tys. km
Auto: peugeot 208 style
Silnik: 1.4 70km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

19 Lut 2014, 19:21

Kolego w tym modelu zwróć uwagę na klapy wirowe w kolektorze, oczywiście dwumasę , turbina , o uszczelce pod głowicą powiem szczerze nie słyszałem aby sprawiała jakiś kłopot. Sprawdż dpf jeżeli takowy posiada. No i ogólnie jak we wszystkich autach ,czy nie był mocno bity .przebieg itd.Jeżeli chodzi o części to zamienników jest bardzo dużo i to w przystępnych cenach. Podam przykład , ostatnio wymieniałem klocki i tarcze przód , cały kpl. dobrego producenta 390zł., koło dwumasowe kupisz już za ok. 1tys zł. Ogólnie autko uważam za bardzo fajne , wygodne ,dobrze się prowadzi i jest mało awaryjne , ja w swoim odpukać oprócz rzeczy eksploatacyjnych nic nie robiłem. Spalanie też jest bardzo dobre u mnie miasto 7 z haczykiem a trasa przy 140 km/h 6l , ale można zejść spokojnie do 5l. Jeżeli potrzebujesz więcej informacji to wejdż na stronę saabklub.pl.
jarasgd
Początkujący

Prawo jazdy: 19 09 1978
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: saab 9-3
Silnik: 1.9 tid
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2008

19 Lut 2014, 19:33

@jarasgd Wielkie dzięki! Wlasnie na taką odpowiedz czekałem! :)
rabitator
Nowicjusz

Auto: Nie mam

19 Lut 2014, 19:52

Jeszcze jedno kolego, jeżeli jeszcze nie jechałeś saabem, to po przejażdżce nie będziesz chciał innego auta. Pozdrawiam i życzę udanego zakupu , każde auto przez Ciebie oglądane możesz ocenić na saabklub.pl zakładka przed zakupem.
jarasgd
Początkujący

Prawo jazdy: 19 09 1978
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: saab 9-3
Silnik: 1.9 tid
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Na rower w kasku czy bez?
    Zgodnie z obecnie obowiązującym w Polsce prawem rowerzyści nie mają obowiązku jazdy w kaskach, więc używać kasków czy nie? Statystyki i badania wskazują, że używanie kasku przez rowerzystów ogranicza ryzyko ...