Hey, jestem tutaj nowy, witam wszystkich serdecznie, to mój nowy post
Mam do Was pytanie. Wyszło mi troszkę rdzy (vide zdjęcie) i wszyscy mi wmawiają, że trzeba lakierować cały tył samochodu za 1000 pln...ja znam się trochę zarówno na mechanice i nawet mam tuningowane auto i nijak mi się to nie układa w całość. Dlaczego nie można tego zrobić miejscowo? Czy umiejętności lakierników są tak niskie ? Poradźcie proszę co najlepiej zrobić aby to usunąc i polakierować z góry dzięki za pomoc
Cały tył malować to trochę przesada ale tej rudej to troszkę jest i pewnie że da się to zrobić miejscowo . Sam miałem takie miejsca korozji w Golfie 4 i lakiernik mi to zrobił za 300zł,wyciął taki kawałek podobnie jak masz na zdjęciu i wstawił nowy a tą rdze do okola nadkola to nie wiem jak zrobił ale nie było nic widać i byłem zadowolony
Witam, z tego co widzę (chociaż mogę się mylić) już kiedyś były w tym aucie wstawiane reperaturki błotnika bo ranty błotnika wyglądają na nie oryginalne. Cały element musi być malowany ponieważ tutaj trzeba wstawiać nowe reperaturki, a wiec wycinać spory kawałek blachy na której jest korozja a wspawywać nowy. W ten sposób mamy już minimum pol błotnika do szpachlowania i malowania. Niestety nigdy nie da się trafić idealnie w kolor wiec błotnik musi być malowany do samej góry. Z tego co wiem koszt blacharza i lakiernika to 400-500zl reperaturka około 100zl. Jak masz po obu stronach to wychodzi nam ponad 1000zl. Oczywiście to są koszty jak pojedziesz do porządnego zakładu blacharsko-lakierniczego.
Moim zdaniem należałoby tutaj przede wszystkim zabezpieczyć te elementy na których już występuje korozja,potem szybko pójdzie Ci to dalej na całe nadkole. Samego lakieru można dokupić pod kolor i zamalowac,to żaden problem.
SKODA Octavia - przemyślane rozwiązania SKODA Octavia to najważniejszy z modeli marki, który wciąż bije rekordy popularności i jest najchętniej kupowanym modelem od 2009 roku w Polsce. Debiut trzeciej generacji tego auta stanowi wielkie wydarzenie dla całej ...
Jaki wpływ na prędkość ma hałas silnika, a jaki muzyka? Badania wykazują, że hałas silnika ma wpływ na prędkość, z jaką jedzie kierowca. Gdy kierowca nie słyszy natężenia pracy silnika, jeździ szybciej i znacznie zaniża szacowaną przez siebie prędkość, z jaką się porusza*. A jak ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.