Samochód 15-20tys

22 Gru 2018, 09:54

Witam, już raz mi trochę doradziliście, więc przychodzę jeszcze raz.
Powracając do tematu z 2014r. kupiłem tego Forda, i jeżdżę do dziś, prosze-o-opinie-ford-focus-vt79217.htm#p484325
Byłem ze znajomym mechanikiem, stwierdził to co Wy, samochód bity z każdej strony, ale technicznie 100% sprawny, (rdzy po dziś dzień nie ma, 0 problemów, standardowe wymiany), ogólnie jestem bardzo zadowolony z jazdy tym samochodem, ale czas przyszedł na zmiany:
-szukam samochodu do 20tys zł. (jak była by jakaś "igła" mógłbym dorzucić jeszcze 5tys)
-LPG (robię ok. 20tys rocznie,)
-trochę większy i mocniejszy od Focusa 1,6
-oszczędny w utrzymaniu
-spalanie benzyna do 8l, gaz do 15l/100km
-fajnie jak by był w automacie
Zewnętrznie bardzo mi się podoba Volvo S40, ale nigdy nim nie jeździłem.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
zubr
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 03 1988
Auto: nie mam

26 Gru 2018, 15:38

Volvo jest dobrą opcją, ale do jazdy jest taki srednio przyjemny. Tak bardzo twardo się jeździ, ale nie tak twardo jak w sportowych samochodach, tylko tak twardo w sensie mało wygodnie. A co wiecej automaty w Volvo to porazka, jak już będziesz szukał tej marki z taką skrzynią to dobrze się jej przyjrzyj.

Jak chcesz dobry automat to polecę Mercedesa albo BMW. Tam automaty niedosyć ze super płynne to jeszcze praktycznie nie do zajeżdzenia :) :ok:
Niko800
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 0- 0-2000
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: BMW e60
Silnik: N52
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2009

26 Gru 2018, 17:18

S40 robiony jest na podłodze focusa , więc zawieszeniowo będzie podobnie jak w focusie, w środku miejsca w S40 nie za wiele, ale do jazdy na miasto to spoko, to taka mini limuzyna
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie