Samochód 15-20tys

22 Gru 2018, 09:54

Witam, już raz mi trochę doradziliście, więc przychodzę jeszcze raz.
Powracając do tematu z 2014r. kupiłem tego Forda, i jeżdżę do dziś, prosze-o-opinie-ford-focus-vt79217.htm#p484325
Byłem ze znajomym mechanikiem, stwierdził to co Wy, samochód bity z każdej strony, ale technicznie 100% sprawny, (rdzy po dziś dzień nie ma, 0 problemów, standardowe wymiany), ogólnie jestem bardzo zadowolony z jazdy tym samochodem, ale czas przyszedł na zmiany:
-szukam samochodu do 20tys zł. (jak była by jakaś "igła" mógłbym dorzucić jeszcze 5tys)
-LPG (robię ok. 20tys rocznie,)
-trochę większy i mocniejszy od Focusa 1,6
-oszczędny w utrzymaniu
-spalanie benzyna do 8l, gaz do 15l/100km
-fajnie jak by był w automacie
Zewnętrznie bardzo mi się podoba Volvo S40, ale nigdy nim nie jeździłem.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
zubr
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 03 1988
Auto: nie mam

26 Gru 2018, 15:38

Volvo jest dobrą opcją, ale do jazdy jest taki srednio przyjemny. Tak bardzo twardo się jeździ, ale nie tak twardo jak w sportowych samochodach, tylko tak twardo w sensie mało wygodnie. A co wiecej automaty w Volvo to porazka, jak już będziesz szukał tej marki z taką skrzynią to dobrze się jej przyjrzyj.

Jak chcesz dobry automat to polecę Mercedesa albo BMW. Tam automaty niedosyć ze super płynne to jeszcze praktycznie nie do zajeżdzenia :) :ok:
Niko800
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 0- 0-2000
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: BMW e60
Silnik: N52
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2009

26 Gru 2018, 17:18

S40 robiony jest na podłodze focusa , więc zawieszeniowo będzie podobnie jak w focusie, w środku miejsca w S40 nie za wiele, ale do jazdy na miasto to spoko, to taka mini limuzyna
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samodzielna wymiana oleju silnikowego
    Dla osób lubiących samodzielnie naprawiać samochody, wymiana oleju silnikowego nie jest żadnym problemem. Jednak coraz więcej osób wybiera profesjonalne warsztaty takie jak Euromaster. Nic dziwnego, standardy ...
    Honda NSX 2015 - druga generacja
    W 2015 roku do gry powróciła Honda NSX, którą można było oglądać na Tokyo Motor Show w wersji produkcyjnej. Druga generacja NSX otrzymała lekkie nadwozie i nowy, montowany wzdłużnie, 3,5-litrowy silnik V6 twin ...