Samochód 25-34 tys w Trase

26 Paź 2024, 21:28

hadzerr napisał(a):No i prawie wszystkie oferty ze Szwajcarii, z tej szwajcarii to ulepy jakieś czy po prostu tańsze auta do handlu ?

Szkoda gadać bo jak widzisz wyżej wystarczy że masz oryginalny lakier i wszystko jest akceptowalne nawet gdy cena jest z ...daleka.

W Szwajcarii masz jak w innych krajach pod względem malowanek czyli majá na to wywalone więc ich się spodziewaj. Do tego serwisowo też będzie lipa ale masz auto o wiele taniej niż te mega perełki za chorą cenę i zostaje Ci kasa na przyszykowane auta pod siebie.
Przy tych kwotach masz małe szanse że był jakiś poważny wypadek i naprawiany w Pl. Natomiast w Szwajcarii na 99,9% nic nie było poważnego naprawiane blacharsko.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

26 Paź 2024, 21:33

Czyli warto nawet oglądać się za tymi ze Szwajcarii ?
hadzerr
Nowicjusz

26 Paź 2024, 21:37

hadzerr napisał(a):Czyli warto nawet oglądać się za tymi ze Szwajcarii ?

Czemu nie. Sprawdź stan i użyj kalkulatora.

P.s.

Tu masz moje auto z ch. Nie dla pedantów bo maska była lakierowana i to kiepsko. Na fotach jest uszkodzenie w Szwajcarii wyliczone na coś koło 20k.pln
meee-gune-2-0-tce-vt130349.htm
szybki
Moderator - Tuning

27 Paź 2024, 08:30

Moje e63 też jest że Szwajcarii, zaraz 3 rok ze mną i żadnego problemu, auto super zadbane jak na 200 tys km i 2004r.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Paź 2024, 11:13

Niestety temat aut sprowadzanych jest mocno polerowany przez ludzi którzy na autach się nie znają albo tych co na story zakupowych zarabiają.
A trzeba się zastanowić co byłoby gdyby zniknęły auta sprowadzane. Co wtedy zostanie w pl.szczególnie przy autach 10lat + .
Zostanie garstka kaszan zajechanych do granic możliwości bo ich właściciele wiedzą że lakier pod miernik oraz "salonik Polska" to hasła do długowieczności bez serwisu gdzie auto się sprzeda za chorą cenę żeby koła stały w poprzek.
Do tego korozyjne polskie auta często są śmieciami w które trzeba włożyć mnóstwo kasy.

Dlatego współczuje tym co chcą kupić zwykle auto i cieszyć się jazdą a nie otoczką idealności.
szybki
Moderator - Tuning

28 Paź 2024, 08:46

Fakt, Polski rynek jest tak napchany że Ciężko coś sprzedać a chyba jeszcze gorzej kupić
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

28 Paź 2024, 09:18

Nie zgodzę się bo ostatnio sprzedawałem odmianę auta którego nie ma w pl.myślałem że taki rodzyn zrobi wrażenie, to tak mi dali popalić Janusze od internetu że wystawiłem ogłoszenie w Niemczech i sprzedane :D
Ani jednego Polaka oglądającego tylko smsy i wiadomości + telefony !!!!

No ale jak zapytasz na grupie fb loversów tej marki to "ojej jaka szkoda że w Pl nie ma takich aut" albo "szukałem 2lata i nie znalazłem ".

Albo z pół roku temu miałem auto za 60% ceny bo duży przebieg i lakierowane prawie wszystko ale też nietypowe auto i max wyserwisowane. Z grupy FB przyjechał koleś po męczeniu buły przez 2tygodnie bo a to urlop a to chory a to ...
Przyjechał, wsiada i patrzę co on się modli , dostał 100zdjęć, serwis tak na grubo więc tylko kasa i papa. A on wziął kartkę papieru i włożył ją w schowek a potem w popielniczkę szurając. W sumie nie patrzyłem co robi poszedłem wydrukować umowę. Wyszedł z auta po 30min.i on jednak nie bierze go !!! bo ????
Popielniczka puściła kartkę (klapka) a nie powinna a schowek z jednej strony nie dolega na tyle żeby przetrzymać kartkę !!!!!!
I znowu ogłoszenie i niemiecki Polak kupił auto w ciągu jednej doby.
szybki
Moderator - Tuning