Samochód 30-40 tysięcy

07 Sie 2014, 14:18

- Budżet: 30-40 tysięcy złotych.

- Rejony: Podkarpacia, ale nie ma to dużego znaczenia.

- Użytkowanie: miasto trasa, praktycznie pół na pół, roczny przebieg to jakieś 20-25 tys kilometrów.

- Własne potrzeby: Oczywiście te podstawowe w tej cenie, dużych wymogów nie mam, ale fajnie jak samochód będzie dobrze wyposażony.

Teraz napiszę coś od siebie.
Interesuje mnie samochód nie koniecznie duży może to być po prostu hatchback, zdecydował bym się na hondę civic, ale niestety rodzice mnie już wyprzedzili.
Na tą chwilę zainteresował mnie Opel astra 4, Mitsubishi lancer, Citroen c4.
Fajnie wygląda też Kia ceed, ale niestety w tym wyposażeniu i roczniku ciężko go będzie dostać.
Ogólnie interesują mnie hatchbacki z silnikiem diesla, czekam na opinie tych samochodów które podałem, a także jestem otwarty na propozycje.

Pozdrawiam.
Matt93
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 03 1993
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: brak

07 Sie 2014, 16:10

Civic jest bardzo dobrym wyborem silnik 2.2 spokojnie możesz go zchipować do 200km i 405 NM
co daję naprawdę wielkiego kopa i przyjemność z jazdy :). Jeśli autko jest dobre to nie wiem w czym to przeszkadza żeby mieć 2 takie same auta w rodzinie ale to twój wybór.
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8

07 Sie 2014, 16:13

Problemu nie ma, ale oczywiście poruszam się i Civic, dlatego też drugi samochód chciałbym inny.
Matt93
Nowicjusz

07 Sie 2014, 16:40

Na Astre J musisz mieć min 40k więc bym odpuścił.
Może Fiat Bravo 1.9 JTD?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

07 Sie 2014, 16:52

Kia ceed po lifcie bardzo fajna, ale w tym budżecie to tylko benzynki i pewnie golasy.
Zobacz to
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

07 Sie 2014, 17:44

Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Fajny tylko strasznie duży.

Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Jest dużo ofert i coś do wyboru jest.
Jeśli chodzi o fiata, to kurde nie wiem czemu ale mi ten samochód średnio się podoba.
Matt93
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak zmienia się Toyota GT86 Kuby Przygońskiego zimą
    "Przerwa zimowa to najważniejszy moment w rozwoju technologicznym, bo wtedy wprowadzamy wszystkie duże zmiany. I tak się dzieje w każdej dziedzinie motorsportu" mówi Kuba Przygoński, który szykuje swoją Toyotę ...
    10 ciekawostek na temat Toyoty
    Toyota to dziś największy koncern motoryzacyjny świata i jedna z największych firm na naszym globie pod względem przychodów. Japońska marka odnosi sukcesy na rynkach od Ameryki, przez Europę i Azję, aż po Australię. ...

07 Sie 2014, 17:51

No i co że jest dużo ogłoszeń? Byłeś, oglądałeś? Nie. Te poniżej 40k są zajeżdżonymi trupami po flocie.
Koniu
Forumowicz VIP

07 Sie 2014, 18:02

Jeden egzemplarz oglądałem i szczerze powiedziawszy samochód nie wyglądał na zajechanego.
Pytanie co powoduje że samochód 2010 rok ma kosztować przykładowo 50tys kiedy opel insignia w takiej kwocie oscyluje i nie jest to kompakt.
A jeśli chodzi o citroena c4?
Matt93
Nowicjusz

07 Sie 2014, 18:36

Ale w czym problem, ze auto jest większe? Zle jak jest bezpieczniejsze, bardziej przestronne i nie czuje się człowiek jak w puszcze?
Sa pewne modele aut, które masowo idą na floty.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

07 Sie 2014, 18:53

Zobacz w którym roku weszła Astra a w którym Insignia. Teraz przypomnij sobie jaką mentalność mają polacy- Im młodsze tym lepsze. Więc się zastanów czemu Astra kosztuje 40k. Teraz kolejny argument..
Z aut niemieckich jest okej tylko Opel i BMW z tym że BMW jest drogie w zakupie i niektórzy nie chcą tylnego napędu, Mer podobnie.
A VW/Audi to padaki więc nie ma konurencji na rynku niemieckim.
Koniu
Forumowicz VIP

07 Sie 2014, 18:58

Dobrze w takim razie dziękuje za odciągnięcie mnie od złego wyboru.
Noisy ja wiem o tym, tylko kurde właśnie sprzedałem duży samochód bo po prostu nie był mi on potrzebny, bo zazwyczaj poruszam się sam, a druga sprawa mniejszy samochód lepiej się prowadzi, jest lżejszy szybciej się zbiera.

Ale negocjujmy :D

Proszę jeszcze napisać mi czy warto interesować się citroenem c4?

Jeśli chodzi o coś większego Noisy to bardziej mi się podoba volvo s40, saab 93, citroen c5 coś na temat tych aut moglibyście napisać, a może jeszcze coś innego?
Matt93
Nowicjusz

07 Sie 2014, 19:01

Matt93 napisał(a):lepiej się prowadzi
Ty tak poważnie? :shock:
Nie jeżdżę Astrą w trasy mimo że nie należy do aut miejskich a dlaczego? Bo Mondeo jeździ się dużo lepiej. Nie męczę się, nie wpadam w koleiny, mniejszy szum. Po prostu inna klasa aut. A czy zbiera się wolniej? Nie, podobnie jak 90 konna Astra.
Saab 93 jest okej. :ok: Vectra w innym opakowaniu.
Koniu
Forumowicz VIP

07 Sie 2014, 19:28

Volvo s40, saab 93, citroen c5 to są wszystko fajne auta. Najlepiej przejedz się każdym z nim i wybierz takie, w którym będziesz się czuł najlepiej :D
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

07 Sie 2014, 19:57

noisy napisał(a):Volvo s40, saab 93, citroen c5 to są wszystko fajne auta. Najlepiej przejedz się każdym z nim i wybierz takie, w którym będziesz się czuł najlepiej
Kwintesencja, nic dodać, nic ująć :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM

07 Sie 2014, 21:41

Koniu nie to, że się czepiam, ale Opel niemiecki nie jest od czasów powstania muru berlińskiego. :?
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW