Samochód 7 osobowy do 20tyś.

28 Sie 2024, 17:43

Witam przymierzam się do zakupu samochodu 7 osobowego który będzie służył rodzinie 6 osobowej.Motoryzacja nie jest moją mocną stroną więc bardzo liczę na pomoc ludzi którzy tematem aut żyją na codzień.Wstępnie patrzyłem na Mazdę 5 (I generacja) i Opla Zafirę B.Zalezy mi aby auto posiadało dwustrefową klimatyzację.Chetnie dowiem się na co konkretnie patrzeć i zwracać uwagę.
TheAdam93
Obserwowany

28 Sie 2024, 20:51

Obydwa te auta będą ok jeśli masz małe dzieciaki a w niedalekiej przyszłości będziesz kolejny raz zmieniał na większe bo 3 rząd siedzeń przy tej długości to po prostu ciasnota. Jeśli chcesz wybierać spośród tej dwójki to szukałbym zafiry 1.8.
Alternatywą przy niedużych gabarytach może być honda frv. Auto krótkie ale szerokie, masz 6 miejsc i ci to nie ogranicza przestrzeni bagażowej.
np https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/honda-fr-v-super-1-8-benzyna-lifting-klima-bezwypadkowa-z-niemiec-rejestracja-pl-ID6GGo60.html
Jak chcesz podjeść do tematu przyszłościowo to musisz szukać czegoś większego, galaxy, alhambra albo amerykańce
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

30 Sie 2024, 08:09

Mazde 5 sobie odpuść, ogólnie to wynalazek który w dodatku mocno gnije, części drogie i słabo dostępne.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Touareg I
    Touareg to duży SUV klasy średniej-wyższej, bezpośredni konkurent m.in. Mercedesa ML i Toyoty Land Cruiser. Konstruktorzy z Wolfsburga postawili na luksus i to, co teoretycznie w terenówce powinno być najważniejsze, ...
    30 lat minęło... Renault Safrane
    Odkąd Renault Safrane pojawiło się na rynku, zastępując Renault 25 minęło już ponad 30 lat. Samochód po raz pierwszy został zaprezentowany na salonie w Genewie w 1992 roku. Renault Safrane było produkowane przez 8 ...