SUV do 100-150tyś (używany/nowy?)

Wczoraj, 09:03

Witam. Chciałbym zmienić żonie samochód, obecnie jeździ RAV4 III z 2007r, więc swoje lata i przebieg już ma. Rozważałem coś nowego z salonu, ale chyba będzie ciężko coś sensownego znaleźć. Trasy krótkie, przeważnie miasto. Diesel lub hybryda. Rocznik min 2015. Ja podchodzę do tego bardziej od strony technicznej i komfortu, natomiast żonke interesuje jedynie aspekt wizualny :) Auto musi być przestronne, bo mamy dużo rodzinke, komfortowe, jak najmniej awaryjne i miało w miare sensowne spalanie.

Obecnie zastanawiałem się nad takim czymś:

Jaguar F-Pace (tylko silniki 2.0 kiepskie) jaki najlepszy diesel w tym modelu?

DS7 Crossback jak wyżej jaki silnik?

BMW X5 F15

Peugeot 5008
kamilo200888
Obserwowany

Wczoraj, 10:54

kamilo200888 napisał(a):Ja podchodzę do tego bardziej od strony technicznej

:mrgreen: Tia to widać :mrgreen:

kamilo200888 napisał(a):Jaguar F-Pace (tylko silniki 2.0 kiepskie) jaki najlepszy diesel w tym modelu?

DS7 Crossback jak wyżej jaki silnik?

BMW X5 F15

Peugeot 5008

:mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

Wczoraj, 12:00

Mógłbyś rozwinąć swoja wypowiedź? Wyżej wymienione modele są awaryjne? Jeśli się znasz mógłbyś napisać coś o tych samochodach? Nie zagłębiałem się zbytnio, jedynie czytałem troche o awaryjności silników jaguara. Jeśli nie te modele to co bys proponował w tym przedziale cenowym? Komfort, przestronność, jak najmniejsza awaryjność, 80% miasto, dojeżdżanie do pracy 20km. Dłuższe trasy może pary razy w roku na większe wyjazdy mam multivana t6.
kamilo200888
Obserwowany

Wczoraj, 12:49

kamilo200888 napisał(a):Mógłbyś rozwinąć swoja wypowiedź?

Te auta wyglądają i tyle. W porównaniu do Twojej starej Rav możesz przeżyć szok serwisowy. Powiedziane na skróty.
Temat jest prosty albo idziesz tak jak Twoja żona chce czyli wygląd + zalety technologii (ekraniki) albo idziesz technicznie (trwałość) tylko wtedy żaden z Twoich typów nie spełnia wymagań. Jest jeszcze opcja zakupu nowego auta wtedy jest gwarancja i bierzesz to co Ci odpowiada.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

Wczoraj, 17:24

kamilo200888 napisał(a): Trasy krótkie, przeważnie miasto. Diesel

kamilo200888 napisał(a): Ja podchodzę do tego bardziej od strony technicznej

:naughty:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

Wczoraj, 21:45

Naturalnym następcą dla RAV, biorąc pod uwagę wymagania (z wyjątkiem tych żony), wydaje się być Toyota Highlander

Choć podejrzewam, że w tym wątku chodzi o coś troszkę innego :naughty:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Co wpływa na ceny OC i AC?
    Pojemność silnika, model i marka samochodu, profil kierowcy i jego historia szkodowości jazdy – te wszystkie czynniki wpływają na wysokość składki pakietu ubezpieczeń OC i AC. Wysokość ceny polis komunikacyjnych dodatkowo ...

Wczoraj, 21:54

mike napisał(a):Choć podejrzewam, że w tym wątku chodzi o coś troszkę innego :naughty:

Noooo ja to bym evoque brał :mrgreen:
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km