Samochód daily z napędem na tył do 80 tys. zł

14 Lut 2020, 14:04

Cześć, szukam Daily do 80k
Chciałbym żeby miało napęd na tył że szperą (mogę ją dołożyć we własnym zakresie)
Skrzynia- nie ma znaczenia
Silnik- benzyna z racji przebiegów (10k rocznie)
Osiągi- do setki poniżej 7.5s wystarczy w zupełności
Oczywiście z racji tego że to ma być daily to chciałbym znaleźć jakiś kompromis w kosztach utrzymania
Moim wyborem była gt86/brz z turbo tylko wyczytałem że te silniki są felerne.
Mam nadzieję że niczego nie pominąłem.
Pozdrawiam I dziękuję za odpowiedzi :D
Buler
Obserwowany

16 Lut 2020, 13:57

Buler napisał(a):Chciałbym żeby miało napęd na tył że szperą (mogę ją dołożyć we własnym zakresie)
To jest chyba największy problem :)
Jest obecnie bardzo mało samochodów z takim napędem i ciężko będzie coś tu polecić ;/

Ciekawą propozycją będzie Lexus IS 350 F czy Alfa Romeo Giulia. Te samochody sprawdzą się w codziennej jeździe i na pewno dadzą dużo frajdy, no może nie aż tyle co Toyota GT86 przy jeździe na torze ale na co dzień będziesz pewnie jeździł po mieście.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

19 Lut 2020, 19:38

A odpuszczam wtedy szperę I dodaje wtedy również napęd 4x4. Nadwozie to najlepiej coupe chociaż słabo z nimi w dobie suvów :D
Buler
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Toyota Corolla 1966 rok
    Toyota Corolla jest modelem przełomowym dla marki. Nie tylko dlatego, że do dziś sprzedano ich ponad 45 milionów na przestrzeni 12 generacji, ale też dlatego, że to ten model spowodował, że Toyota stała się masowym ...