Chcę w najbliższym czasie kupić samochód za około 25-32 tyś. Będzie to mój pierwszy osobisty samochód, jeździć będe około 50km dziennie i w wakacje kika dłuższych tras. rocznik chciałbym żeby był 2009+ (ale nie jest to warunek konieczny. Mam 195 cm wzrostu i nie w każdym samochodzie jest mi wygodnie, więc interesuje mnie spora przestrzeń dla kierwocy. W Wakacje jeździmy większa ekipą na wakacje więc spory bagażnik tez byłby mile widziany. co myslicie o Skodzie Superb/Octavia ?
Fluence zastąp Laguną. Będzie wygodniej. Od 30k Cytryna C5 III generacji i Mondeo Mk4. Hyundai Sonata, Kia Magentis też fajne propozycje. Może coś starszego a bardziej wygodnego? Lexus, Toyota Camry itd?
No najlepiej mieć kilka typów. Narazie przeglądam sam ale samochód będzie musiał także wpaśc w gusta estetyczne mojej narzeczonej . Także mogę spojrzeć na starsze samochody- ważne dla mnie jest żeby koszty napraw mnie nie zjadły (wole samochód z tańszymi częściami). Ceny tego C5 zaczynają się na allegro od 23 000, myslisz że do 30 000 nic ciekawego bym nie znalazł ?
C5 poniżej 30tys. to głównie auta sprowadzone z Francji, które były użytkowane w tamtejszych flotach z małym dieslem ze skręconym przebiegiem lub z lipnym benzyniakiem 1,6THP
[C] Cee’d I 1,6CRDi / 3 II 1,6MZR-CD / Astra J 1,7CDTi / 308 I 1,6HDi Podstawowe kryteria zestawienia: - hatchback segmentu C - silnik diesla o mocy ok. 110KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2010r. Wytypowane modele do zestawienia: - Kia Cee’d I 1,6 CRDi - 115KM (głównie ...
Wymóg opon zimowych w Europie Już w 29 państwach Europy wprowadzony jest wymóg jazdy na oponach sezonowych, a przepisy jasno precyzują okres lub warunki ich użytkowania. W 16 krajach są to konkretne daty kalendarzowe (Bułgaria, Czechy, Słowenia, ...
przeglądałem i czytałem trochę, skonsultowałem tez z narzeczoną i narazie najbardziej podoba nam się skoda Octavia II po lifcie. Na jaki silnik tutaj zwrócić uwagę?
Jeszcze jeden samochód - Opel Insignia, czy w tym przedziale cenowym warto na jakiegoś patrzeć? (do 32k)
Octavią jeżdżę często służbówką i nigdy nie wydałbym tej kasy na nią - auto jak dla mnie nie warte ceny na rynku wtórnym, gdzie czasem jest droższa od Golfa
suzuba napisał(a):przeglądałem i czytałem trochę, skonsultowałem tez z narzeczoną i narazie najbardziej podoba nam się skoda Octavia II po lifcie.
Octavia moze nie jest zła ale wielkościowo będziesz zawiedziony jeśli szukasz auta dużego. C5 jest duża , Insygnia nieco ciaśniejsza ale jest ok , sprawdź jeszcze mondeo mk4 - chyba największe w tych kilku propozycji.
ten mondeo całkiem fajny a samochód nie chodzi żeby był jakiś mega wielki, chodzi mi tylko o przestrzeń dla kierowcy, żeby trochę jej było
Jeszcze jak przeglądałem forum to nigdzie nie widziałem żeby ktoś polecał CHEVROLET CRUZE, mi się wizualnie podoba to auto, co jest z nim nie tak? Drogie w naprawach?
A części do tego Mercedesa nie będa drogie? Zależy mi także żebym np jak mi się coś zepsuje nie płacił 3x więcej niż użytkownik skody. Szczerze powiem że najbardziej na chwilę obecną zachęca mnie ten chevrolet cruze (sedan). Czy ktoś może mi coś więcej o nim powiedzieć? Jaki silnik w nim najlepszy, jaka jest dostępność do części czy jak coś się zepsuje to normalne sa ceny napraw i czy łatwo o mechanika który się będzie znał na tym samochodzie? Lista smochodów która mi pasuje (w żadnym nie siedziałem) 1. chevrolet Cruze 2. Peugeot 607 3. Skoda Octavia II 4. Sonata (tylko tutaj nie wiem jaki rocznik, bo coś mało aukcji z nimi)
a co powiedzielibyście o takim samochodzie: [link do oferty na Allegro wygasł]
ten mi się bardzo podoba no i jest w budżecie
EDIT - już widze że to słaby silnik ma Jak by ktoś z czujnym okien trafił na jakieś ciekawe auto C5 na allegro to proszę o linka chciałbym wiedzieć na co zwracać uwagę
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.