Samochód dla kobiety do 15 tys rocznik od 2000

04 Kwi 2010, 21:57

niebawem będę chciała zmienić samochód, obecnie jeżdze corsą b 1,2, zadowolona jestem pomimo braku wspomagania , mam go rok jeszcze nie włożyłam nic kasy.
chcę kupić samochód do 15 tys od 2000 roku , jak to zwykle baba patrzę po 1 sze na wygląd zewnętrzy a dopiero cała reszta . interesuje mnie tez małe spalanie ale oczywiście 1,0 odpada. napaliłam się na peugeota 206 cc ale samochod jednak 2 osobowy pomimo mozliwosci dodatkowych 2 miejsc,a ja potrzebuje wiekszy .
zastanawiam się nad :
- polo od 2001 r- tylko dla mnie to disajn jest bez zmian od modelu do tyłu i tu już minus
- yariska - babski samochod co prawda i rozsądny ale jakoś w nim się chyba nie czuje
- peugeot 307 - chyba za tą kase może być problem ale brany pod uwagę
- alfa 147- i tutaj powiem że srodek dla mnie bardzo komfortowy ale chyba bardzo awaryjne auto
- fokus - nie wiem czemu ale odradzono mi od razu

poki co narazie tyle. czekam na komantarze i pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez stefaneo, 04 Kwi 2010, 22:03, edytowano w sumie 1 raz
stefaneo
Nowicjusz

04 Kwi 2010, 22:03

stefaneo napisał(a):fokus - nie wiem czemu ale odradzono mi od razu

Jak to nie wiesz czemu? Przecież nie od dziś wiadomo, że "ford g...o wort" :twisted:
Tak poważnie to skoro masz CB i jesteś zadowolona to może CC? Z elektrycznym wspomaganiem i silniczkiem 1,2 16V naprawde przyjemne autko. Za 15 tyś znajdziesz coś ładnego tylko trzeba uważać na egzemplarze po "L".
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

04 Kwi 2010, 22:05

no właśnie corsa c mi się nie podoba jak za ta cene :)choć wiem że jest niezawodna, coś innego bym kciała
stefaneo
Nowicjusz

04 Kwi 2010, 23:37

Tez odradzam fokusa, bardzo awaryjne auto, wszyscy moi znajomi ktorzy mieli focusy narzekali na ciagle naprawy, ostatnio znajomy musial wymienic bloki silnika bo mu padł i na lawecie do mechanika odjechal a sama wymiana bloków ktore trzeba bylo znalezc 2 tys. , nastepny z kolei ciagle wycieki oleju, focus I to straszny nei wypał.

Peugeot 307 do 15 tys znajdziesz na pewno, ale ja bym polecal Corse C 1.2 75 km mysle ze bedzie zadowalajaca.
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Targi TTM 2019
    Dla każdego mechanika i właściciela warsztatu targi branżowe to dobra okazja do obejrzenia najnowszych produktów i urządzeń do codziennej pracy. W jednym miejscu można zobaczyć, dotknąć, porozmawiać z producentem, ...