REKLAMA
Cześć:)
Jestem tu nowa i potrzebuję Waszej pomocy. Szukam auta na dojazdy do pracy (trasa 15km w jedną stronę przez miasto) czasami wypad 40km do rodzinnego domu. Roczny przebieg zatem wychodzi do 10tys km. Budżet jaki posiadam to 6tys (jeśli się trafi coś droższego ale warte swojej ceny to nie wykluczam do 8tys). Mieszkam w Białymstoku więc szukam auta w województwie podlaskim+- 50km dalej jeżeli będzie warte uwagi. Przeczytałam już trochę wątków na tym forum więc mniej więcej wiem na co zwracać uwagę.
Moje przemyślenia:
1. Benzyna lub Benz+LPG (oby mało palił:) )
2. Nieduże i zgrabne - poruszam się głównie po mieście, a i z miejscem do parkowania pod blokiem jest problem
3. Ekonomiczne w eksploatacji - tanie i dostępne części
4. Wiem: nie patrzeć na przebieg tylko stan auta
5. Odrzucam w tej cenie oczywiście golfy, audi, fordy, Niestety najwięcej ogłoszeń w podlaskim to sprowadzane przez handlarzy z Niemiec "idealne" golfy.. Wiem aby szukać czegoś od osób prywatnych, najlepiej z Polskich salonów lub po kilku latach w kraju.
6. Moje widzimisię, które jest konieczne - KLIMATYZACJA
7. Auta, którymi się do tej pory interesowałam: Peugeot 206, Corolla E11, Opel Astra/ może Corsa, Fiat Stilo JTD/Punto II.
Wiem, że za tą kwotę cacka nie kupię ale chcę uniknąć zakupu trupa. Auto myślę, że potrzebuję tak na 4 lata. Mam nadzieję, że mi pomożecie! (Oczywiście na oględziny będę jeździła z mężczyzną, który coś tam wie