[4000 zł] Samochód dla kobiety, świeżo po prawku

13 Maj 2013, 21:45

Witam,

Szukam auta dla świeżo upieczonego kierowca płci damskiej. Niewielki hatchback pokroju Punto/Polo, czterodrzwiowy, do 4000 zł. Benzyna, najlepiej w gazie bądź łatwa do zagazowania. Silnik musi być wytrzymały, części i eksploatacja - tania. Codziennie 5 km do miasta, w te i z powrotem, nic więcej, dlatego silnik pokroju 1.2 i mniejsze by wystarczył. Co polecacie? Myślałem nad Punto I 1.2
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2009

13 Maj 2013, 22:05

Punto albo Corsa. Sprawdź co obecnie jest dostępne na rynku.
Drajwer
Nowicjusz

Auto: Audi 100

13 Maj 2013, 22:23

Właśnie Corsa też jest brana pod uwagę, nawet najbardziej ze wszystkich, ale ciężko strasznie w mojej okolicy dostać Corsę czterodrzwiową.

A co sądzicie o Matizie? I nie poruszajmy tu delikatnej kwestii wyglądu tego auta :mrgreen:
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

14 Maj 2013, 07:42

Kolega ma i wczoraj 120km/h poleciał w 4osoby bez problemu :mrgreen: ogólnie ekonomiczne autko (on miesięcznie wydaje 300zł na paliwo a jeżdzi tylko 20km do pracy codziennie i czasami po mieście).
Rozrząd wymieniał miesiąc temu i zapłacił 500zł wraz z wymianą,ogólnie fajne autko na codzień.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Maj 2013, 13:33

A może Clio w gazie w podeszło???

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

17 Maj 2013, 18:49

Dobra pany, pomóżcie mi teraz w ocenie tych aut. Dzwoniłem w celu doinformowania się o stanie tych aut i prawdopodobnie kilka z nich jutro obejrzę z zamiarem kupna.

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (mój faworyt, wygląda na zadbaną, silnik dobry, cena do negocjacji więc może za 4000 pójdzie)

2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (mam dobre zdanie o Astrach, tutaj widać, że wszystko czarno na białym, sprzedawca był miły przez telefon więc spory plus :mrgreen: )

3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (szczerze mam złe przeczucia, ale będę miał ją po drodze więc co mi szkodzi... wieje mi handlarzem / przekrętem)

4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (wygląda całkiem przyzwoicie, 1.1 dla kobiety wystarczy, tylko za nic się dodzwonić do właściciela nie mogę :D)

5. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (wygląda nieźle, ale właściciel będzie dopiero jutro więc na razie nic więcej niż z aukcji nie wiem)

6. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (mój kolejny faworyt, bardzo blisko mam do Pomiechówka, jedna wada - homologacja LPG ważna do 2014. Opłaca się? Jaki jest koszt podbicia homologacji? Ile mógłbym na tym utargować? Wygląda nieźle)
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika