Ktore autko: Skoda felicia Fiat seicento czy Citroen Saxo

17 Maj 2013, 21:24

Ktore autko: Skoda felicia Fiat seicento czy Citroen Saxo

Z tego co orientowałem sie owe autka mozna sprowadzic do 3 tysiecy z niemczech :) Jestem studentem mam do szkoly pare km i fajnie by bylo miec czym dojezdzac :) Czy jakies dluzsze trase bym robil ? Mysle ze tak ale to raz na rok bym przekroczyl w jedna strone 100km dziennie wiadomo wakacje ;) a tak to autko miejskie ;)
Studiuje, pracuje jedynie dorywczo :D wiec spalanie tez prosze pod uwage ! :)
To ktore polecacie ?:)
klekoo91
Obserwowany

Prawo jazdy: 24 04 2013
Auto: nie mam

17 Maj 2013, 21:55

W takiej kwocie sprowadzone z niemiec jakie polecę ? Żadne, przepłacisz 2x tyle co warte będzie to auto, poszukaj na rynku lokalnym. Felicia fajne autko, miałem okazję pojeździć bo znajomy ma 1.3 i powiem, że brak wspomagania jest odczuwalny i to dość znacznie, nadrabia wręcz banalną konstrukcją i łatwością w naprawach. W saxo trzeba baczną uwagę zwrócić na tylną belkę, która pochłania dość sporo pieniędzy jak coś z nią jest nie halo, czasami idzie znaleźć saxo w małych pojemnościach z wspomaganiem, seicento podobnie, chociaz nie wiem czy za te 3 tys. seiczaka ze wspomaganiem się dostanie, chociaż w jego przypadku brak wspomagania aż tak nie przeszkadza.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Korytarz życia - droga ekspresowa, autostrada
    Gdy na autostradzie czy drodze szybkiego ruchu zdarzy się wypadek, w wielu europejskich krajach kierowcy mają obowiązek utworzyć tzw. korytarz życia (inaczej korytarz ratunkowy), czyli pozostawić wolne miejsce na przejazd ...
    Nie bój się odebrać kluczyków
    Często wahamy się lub nie chcemy reagować, gdy widzimy, że ktoś z naszych bliskich chce wsiąść za kierownicę po tym, jak spożywał alkohol. Jednak pamiętajmy, że kierowca pod wpływem alkoholu zawsze stanowi zagrożenie i może ...