Samochód dla kobiety

19 Lip 2010, 18:41

nie są złe, ale liczę na to, że ktoś powie mi coś więcej na temat tych wszystkich aut żebym miała jako takie pojęcie i porównanie;) chciałabym wybrać możliwie najlepiej...
casablanca
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Konin

20 Lip 2010, 06:02

Z tym "baniem się",to oczywiście miałem na myśli ...tylną belkę.To jedyny faktyczny mankament Xsary oraz innych aut produkcji francuskiej.
Jednak nie demonizowałby tego,bo belkę można zregenerowac i wystarcza to na kolejne kilka lat bezproblemowej jazdy. :wink: Z resztą w jednym z linków które wkleiłem ,facet ma fakturę na regenerację belki więc to już zrobił. :smile: :wink:
Stan tej belki oceni dobry mechanik po jezdzie próbnej i oglądnięciu jej z kanału.No nie wiem ale mi się po prostu Xsara podoba. :smile:
casablanca napisał(a):chciałabym wybrać możliwie najlepiej...

A tu to mamy problem,bo najlepszy nie będzie model taki czy siaki ale... egzemplarz w dobrym stanie technicznym,zadbany i naprawiany na bieżąco,niezależnie od marki.Odrzucic należy jedynie auta powiedzmy rzadko spotykane i egzotyczne,których części będą drogie.

Mam nadzieję,że wstępną selekcję modeli już przeprowadziłaś,a przy kupnie danego auta wykażesz się pragmatyzmem a nie zakupisz samochodu oczami i sercem (po babsku) :razz: :wink:
No cóż polecam wizytę w zaprzyjaznionym warsztacie przed sfinalizowaniem transakcji (oczywiście na Twój koszt). Warto dac te 5 dych mechanikowi za małe oględziny. Jak sprzedający nie będzie chciał jechac na oględziny,to ma coś do ukrycia więc auto sobie odpuśc.No i najlepiej miec ze sobą przy oględzinach,a przede wszystkim na jezdzie próbnej ,jakiegoś oblatanego w temacie faceta. :smile: Na pewno kogoś znajdziesz w rodzinie. :roll:
Jeśli coś znajdziesz to śmiało wklejaj linki.Może w ten sposób coś zauważymy..?
A może Barol (stary szperacz i wynajdywacz :razz: ) byś tutaj koleżance jeszcze coś wynalazł z Wielkopolski..? Ale z tych aut które jej się podobają..? :smile:

Napisz z jakiej części Wlkp. jesteś z południa czy może z północy.Można wtedy coś wkleic w Twoim pobliżu. :wink:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

20 Lip 2010, 15:24

Dajcie namiary jakie auta konkretnie,która część wlkp a w wolnym czasie coś poszukam :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Lip 2010, 17:58

jestem z okolic Konina, ale gdybym znalazła coś naprawdę godnego uwagi to większa, w miarę rozsądna odległość nie stanowiłaby przeszkody. W wyborze pomagał mi będzie tata, ale on raczej nie ma szczęścia do samochodów;) ostatni, który spisuje się najlepiej wybrałam ja :mrgreen:

A modele jakie mnie interesują to Megane hatchback, Ibiza, Lanos(?) hatchback, Xsara, podoba mi się też Mazda 323F, ale jeśli mam zbankrutować przy naprawie to może podziękuję jednak. No i jestem otwarta na inne propozycje, byleby autko było 5 drzwiowe, w miarę zgrabne i niekanciate :smile:
casablanca
Początkujący
Awatar użytkownika

20 Lip 2010, 19:59

Casablanco z tych samochodów co wymieniłaś najbardziej polecałbym mazde 323f. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] myślę że ta całkiem nieźle wygląda
ax341
Początkujący

Miejscowość: Slask

20 Lip 2010, 20:52

A co Ty na to??
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel ADAM zdobywa nagrodę Red Dot za wzornictwo
    Zdaniem ekspertów i klientów, doceniających niekonwencjonalny wygląd i przełomowe technologie, Opel ADAM to prawdziwy krzyk mody. Najnowszym potwierdzeniem tej opinii jest renomowana nagroda Red Dot za wzornictwo, ...

20 Lip 2010, 21:33

Jak dla kobiety to i wyłącznie Nissan Micra :
[link do oferty na Allegro wygasł]
rycho13
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
Auto: Honda Prelude

20 Lip 2010, 22:47

Moim zdaniem masz za duże wymagania za cenę 5-6 tys. no chyba, że zapomniałaś dopisać 0 :grin: Za te pieniądze niestety trzeba iść na duży kompromis. Moim zdaniem optymalnym wyborem dla Ciebie jest Skoda Felicja. Za 6 - 7 tys. kupisz auto z ok. 2000 roku z niezniszczalnym dieslem VW 1.9D ( z tym silnikiem auto ma w standardzie wspomaganie kierownicy). Auto prezentuje się dość ładnie, nadwozie jak to napisałaś bez kantów, bardzo tanie części, nadwozie 5d. Wiem, że wielu forumowiczów zarzuci mi, że felicja jest starą konstrukcją opartą na favorit, ale to jej zaleta. Tam poza korozją tylnej klapy naprawdę nie ma się co psuć a jak się psuje to koszt naprawy z częściami wynosi tyle co wykasowanie jakiegoś błędu w nowszym aucie. Jeżeli uda Ci się znaleźć wersję GLX, to możesz liczyć na m.in.: elektrykę przednich szyb, airbag, centralny zamek, etc.
Tu masz przykład:
mistrz27
Początkujący

21 Lip 2010, 07:46

No to może coś takiego Ciebie zainteresuje...

a to poniżej mi się podoba i nawet nie ma mytego silnika na sprzedaż !!!
dobry rocznik z w miarę wiarygodnym przebiegiem z idealnym dla tego modelu silnikiem,który jest bezawaryjny i prosty w naprawach i budowie.Do tego pewnie zejdzie sprzedający do 5k.
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Awatar użytkownika

21 Lip 2010, 08:13

co myslicie o tym autku dla kobiety

http://auto-komis.hiperogloszenia.pl/fo ... v6-oferta/
kopczyk1980
Nowicjusz

Miejscowość: wrocław

21 Lip 2010, 09:56

Mam nadzieję,że to żart. :smile:
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Awatar użytkownika

21 Lip 2010, 10:36

ja tam trzymam się tej Micry!!!!
Jak dla kobiety to i wyłącznie Nissan Micra :
rycho13
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
Auto: Honda Prelude

21 Lip 2010, 16:26

Mondeo 2.5 dla kobiety :roll:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

21 Lip 2010, 18:37

zaczynam się chyba przekonywać do tego Peugeota albo Lanosa... z kolei z Mazdą chyba dam sobie spokój.
Dostaję już oczopląsu od przeglądania tych wszystkich ogłoszeń. Ciężki wybór.
casablanca
Początkujący
Awatar użytkownika

21 Lip 2010, 18:51

No ciężki ciężki,czasami jest tak że zdecydujesz sie już na konkretny model a w ostatniej chwili Twoja decyzja potrafi sie zmienić.
Barol
Awatar użytkownika