Samochód dla kobiety

26 Lip 2010, 12:47

Więc tak, na początku chciałem Ci zaproponować Citroena c2, ale troszkę przekracza to Twój budżet przeznaczony na zakup samochodu.
Później zastanowiłem się i wpadł mi do głowy jakiś ciekawy egzemplarz Peugeota 206.
A po jeszcze dłuższym namyśle, stwierdziłem, że Renault Clio to też dobry wybór. Może któraś z moich propozycji by Ci najbardziej odpowiadała, ale patrząc na twoje wypowiedzi, to takie C2 było by idealne.
Nie wiem czemu podałem aż 3 Francuskie auta, ale nic innego do głowy mi w tym przypadku nie wpadło, no chyba, że Fiat Seicento Sporting :D
- Na skrzyżowaniu niespodziewanie dostałem ataku daltonizmu.
Siwy600
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko-Biała
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volkswagen Passat B5
Silnik: 1.9 TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

26 Lip 2010, 17:04

Szukam samochodu tak w granicach 5-6 tys. zł.

Za dobrego Citroena C2 trzeba dać co najmniej 14 tyś. zł.
Jakby miała 14 tyś to by szukała za 14 a nie za 6 nie sądzisz? :roll:
Klakier
Początkujący

Miejscowość: Płock

26 Lip 2010, 17:35

No ale za 6tys Seji mozna poszukać.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Lip 2010, 17:38

A czy ja napisałem, że Seji nie można? :smile: O C2 tylko pisałem kolego barol :smile:
Klakier
Początkujący

26 Lip 2010, 17:53

To akurat do nikogo nie było skierowane,napisałem tak ogólnie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

26 Lip 2010, 17:55

Nie no ,dziewczyno nie kupuj Megane , Clio a o peugeocie to już nawet nie myśl ,bo od samego myślenia i patrzenia na to auto kasy z portfela ubywa.No chyba że masz na oku jakiegoś przystojnego mechanika, jak kupisz 206-tkę to na pewno bardzo cię polubi. Z francuskich aut wymienionych w dotychczaowych postach to tylko Xsara jest warta kupienia, rzuć tylko okiem z tyłu na samochód ,czy tylne koła mu się nie rozjeżdżają, bo jeśli tak to trzeba remontować tylne zawieszenie. Ogólnie to nie ograniczaj się do jakiegoś konkretnego modelu, mając taką kwotę jak ty szukaj auta najbardziej zadbanego i tyle.
R+
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Summer Cars Party 2012 / relacja
    Summer Cars Party 2012 już za nami SCP powstało dzięki zaangażowaniu śląskich (i nie tylko) klubów motoryzacyjnych i jest największym zlotem tego typu w Polsce. To jedna z nielicznych okazji, aby zobaczyć tysiące zmodyfikowanych ...

26 Lip 2010, 18:29

No ale auto musi się też podobać. Po za tym lepiej już być nastawionym na coś konkretnego i tego szukać, a nie przeglądać oferty ze wszystkimi samochodami w tej cenie i nie wiedzieć co wybrać.
Klakier
Początkujący

26 Lip 2010, 18:35

Klakier napisał(a):No ale auto musi się też podobać.

No myślę ,że mogę to zrozumieć, ale wg. mnie auto ma przede wszystkim jeździć i zdania nie zmienię. Aha ,ktoś tu pisał ,że Almera ma problemy z korozją ,każde auto za 5000 będzie miało ten problem.
R+
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolskie

26 Lip 2010, 20:33

Nie każde :wink:
Barol
Awatar użytkownika

26 Lip 2010, 20:51

to zostaje mi chyba Xsara i Lanos. Z tym, że chyba Xsara byłaby lepszym wyborem. No i jeszcze mnie natchnęła honda civic, 3 drzwiowa, rocznik ok 94-95, z tymże nawet nie mieści się w moich kryteriach...Nie wiem już. A co myślicie np. o tym:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
casablanca
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Konin

26 Lip 2010, 21:04

Pierwszy wygląda na naprawde zadbany,tylko niewiem jak może być z tylną klapą,ponieważ po lewej stronie jest troche opadnięta ale z koleji u mnie w Lanosie jest to samo a auto nigdy nie miało wjazdu w kufer.Ogólnie jak masz kogoś oblatanego w tych sprawach to jedż obejrzyj jak sie sprawa ma dokładnie.
Drugi był cały malowany napewno i moim zdaniem to auto jeżdziło w jakiejś firmie.Wogóle zastanawia mnie jedno to jest najbogatsza wersja wyposażenia (SX) a nie ma el.szyb :shock:
Barol
Awatar użytkownika

26 Lip 2010, 23:33

No to ja już nie wiem, Seicento Sporting i nic więcej nie trzeba. Małe, zgrabne, z mocnym silnikiem, tanie części, bezawaryjność.
Siwy600
Początkujący
Awatar użytkownika

27 Lip 2010, 01:37

Ten pierwszy Lanos wydaje się na prawdę w porządeczku. Warto go obejrzeć :)

Ten drugi to jakieś nie wiadomo co. Progi pokrzywione. Opony zimowe. Dać se spokój. Środek lata i opony zimowe :roll: To świadczy o właścicielu...
Klakier
Początkujący

27 Lip 2010, 11:10

W celu otrzymania większych informacji na temat lanosa możecie się kierować do użytkownika barol91 Jest posiadaczem tego auta i na pewno opowie wam więcej na ten temat :)
Siwy600
Początkujący
Awatar użytkownika

27 Lip 2010, 16:23

No ba :mrgreen: zresztą co nieco napisałem powyżej.
Barol
Awatar użytkownika