Mam nadzieje że mi pomożecie. Mianowicie:
Byłem dziś oglądać u mnie w mieście renault clio z 2010r sprowadzone z Francji w styczniu z silnikiem 1.5dci, 5 drzwiowe, grafitowe. Auto od handlarza który sprowadza po 30 aut z Francji. Na placu ujrzałem 3 samochody. Pozostałą część placu stanowi złomowisko.
Moje spostrzeżenia:
-Przebieg wg licznika 49tys z groszami a w silniku kartka z maja 2012r z przebiegiem 42tys.
- Samochód wg handlarza miał robiony tylko zderzak przedni
- kierownica ma wyjętą część ze środka- gościu mówi że klakson nie działa i jest zamówiony nowy ( te słowa mówił jakoś nie przekonująco jakby kręcił) -wg mnie poduszka wystrzeliła po prostu
- na komputerze pokładowym było napisane ze poduszka pasażera wyłączona- pytanie czy wyłączona czy wystrzelona (miałem to sprawdzić potem-zapomniałem
)
- deska rozdzielcza wygląda na nową (ma tylko 1 prawie nie widoczną ryske kilka cm) - obawiam sie ze mogla być wymieniana.
- spasowanie części raczej ok poza małym fragmentem zderzaka który był wymieniany, stan lakieru i wnętrza też nawet fajny, karoseria ma pare zarysowań w tym jeden fragment ok 15x10 zarysowany w 85% do białego podkładu na tylnych prawych drzwiach
- w bagażniku po podniesieniu wykładziny było wilgotno
- wszystkie szyby z tym samym oznaczeniem, ale zdziwiło mnie że pisało na nich 2015 albo tylko 15 - nie 2010 poza przednimi bocznymi szybami jesli dobrze pamiętam
-po spytaniu sie czemu samochód stoi na placu od stycznia dowiedziałem sie ze teraz dopiero jest wystawiony do sprzedaży... Czy możliwe że tyle czasu był naprawiany?
Cena 21tys zł, klima, el. lusterka, fotel kierowcy z regulacją wysokości, tylne szyby przyciemniane.
I 2 kwestia- codziennie będę jeździł 2km w 1 strone (do pracy czy sklepu), 2 razy w miesiącu trasa 160km w 1 strone i myślałem raczej o benzynie. Czy diesel by był dobry dla mnie (nie psuł by sie często przez moje użytkowanie-krótkie dystanse)? Roczny przebieg to ok7- 8 tys km. Kusi mnie ten samochód bo ogólnie clio iii mi sie podoba, tylko nie wiem jak z tymi poduszkami i dieslem.