Samochód dla mamy - nietuzinkowy kompakt do 40 tyś.

07 Gru 2017, 21:03

Opinie o nowych Volvo są średnie - poziom zrównał się z ogólnym poziomem motoryzacji, a w takiej wersji (automat, mocny diesel, napęd 4x4) sam serwis nie będzie tani.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
0

25 Sty 2018, 09:19

Ostatecznie zwyciężył rozsądek :)

Mama kupiła Suzuki Baleno, nowe z salonu na wyprzedaży rocznika
za 46000 zł w leasing , silnik 1.2 90KM, wolnossący, na łańcuchu rozrządu.
Mamie się spodobało, ja się cieszę że nie żadne turbo burbo TSI 1.0 150 KM, tylko prosty motor benzynowy. W środku wiadomo, szału nie ma, dupy nie urywa, ale nawet nie jest aż tak źle jak się spodziewałem :D
Myślę że auto nie będzie raczej sprawiać problemów przez długi czas :)

Jako ciekawostkę i przestrogę dodam, że to Volvo S60 o której pisałem wczensiej, okazało się niezłym sztruclem. Na serwisie po naprawdę dokładnym obejrzeniu przez chłopaków, niby wszystko w normie. Ja jakoś byłem sceptycznie nastawiony cały czas.
Tydzień temu gość przyjechał nim na serwis, pękł blok silnika w jednym miejscu... Biorąc pod uwagę trwałość tych silników, ogólnie, nie wiem co gość z nim robił, ale pewnie wyszedł z założenia, że najlepsze auto, to auto firmowe :angry:
Zastanówcie się 3 razy zanim kupicie auto "firmowe" po leasingu

Dzięki za pomoc, temat do zamknięcia :)
Kelos93
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 04 2012
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Nissan Primera P11
Silnik: 2.0 131 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

System wypożyczania samochodów na minuty w Warszawie
    Bezobsługowy system wypożyczania samochodów na minuty, który już od 3 lipca dostępny jest w Warszawie. Może z niego skorzystać każda osoba, która posiada prawo jazdy przynajmniej rok oraz kartę bankomatową. ...