Samochód dla młodego chłopaka do 18 tyś.

05 Cze 2008, 19:42

Co radzicie kupić ?? Chcę zeby mało palił, był tani w użytkowaniu oraz rzeby na częsci nie musiał wydawać fortuny
matush2904
Nowicjusz

05 Cze 2008, 20:20

Możesz poszukać golfa, astry, fabii, corsy, polo, ibizy, civica itp itd. Napisz jakie nadwozie najbardziej by Cię interesowało i wtedy lepiej Ci pomożemy ;)
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

05 Cze 2008, 21:22

myslalem nad passatem B5 lub audi A4
matush2904
Nowicjusz

05 Cze 2008, 22:23

To bierz albo B5 albo A4. :lol: Różnicy między nimi ogromnej nie ma. Może A4 nie nastawione bardziej twardo... . Ale w sumie to podobne autka. A w tej cenie pozostają Ci tylko hatchbacki pokroju tych które zaproponował kolega wyżej.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

05 Cze 2008, 22:25

To widzę, że preferujesz coś większego ;) zarówno passat, jak i audi to bardzo dobre auta, mało awaryjne, dobra blacha, świetne wykończenie. Jeśli znajdziesz dobry egzemplarz to nie wahaj się go kupić. Poza tymi autami możesz rozejrzeć się za hondą accord - równie dobre japońskie auto
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

05 Cze 2008, 22:38

a jakie silniki proponujecie do tych samochodów Chodzi mi o benzyne i nie chce zeby duzo palił ale musi miec tez dobre osiągi hehe
matush2904
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba robić okresowe przeglądy klimatyzacji?
    Przeglądy okresowe są konieczne do prawidłowego funkcjonowania układu i wykonywać powinno się je co pół roku lub min. raz w roku. Układ klimatyzacyjny jest napełniony określoną ilością czynnika chłodzącego (gazu), ...
    Kultowe japońskie silniki
    Kultowe japońskie silniki nie bez powodów zdobyły na świecie rzesze fanów, którzy doceniają nie tylko ich niezawodność, ale również dużą podatność na modyfikacje. Oto kilka świetnych japońskich ...

06 Cze 2008, 09:45

Z benzyny polecam 1.6 101 KM i 1.8 20V 125 KM skoro chcesz mieć mniejsze spalanie
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

06 Cze 2008, 11:07

a jak ze spalaniem tych samochodów Ile tak mniej wiecej palą Troszke bardziej jestem przekonany do passata bo jest większy ale jeszcze zobacze Powiedzcie mi ile one palą te silniki do tych samochodów
matush2904
Nowicjusz

06 Cze 2008, 11:28

Raporty spalania obu aut:
[link do autocentrum.pl wygasł] - audi
[link do autocentrum.pl wygasł] - volkswagen

Wybierz tylko wersję silnikową i zobacz ;)
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

06 Cze 2008, 14:55

tam własnie wczesniej juz patrzyłem i zdania są podzielone U jednego pali 5 a u drugiego 15 najmniej WIec jak to jest :D Bo na 15L to mnie nie stać hehe
matush2904
Nowicjusz

06 Cze 2008, 17:45

Spalanie zależy od bardzo wielu czynników, dlatego lepiej patrzeć na uogólnione dane, a nie na poszczególne
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika