Samochód dla młodego do 6 tys. Wybrane Modele

06 Cze 2011, 23:14

Witam wszystkich forumowiczów. Rodzice zakupili sobie auto więc czas na mnie. Mam do wydania do 6 tyś. Mam 22 lata, przez 4 lata jeździłem rodziców Sieną 1,2 75KM. Troszkę nauczyłem się jeździć :) Uzbierałem troszkę pieniędzy więc chciałbym zakupić jakiegoś hatchabacka z "zacięciem sportowym". Nie jeżdżę dużo, około 12 tyś , zazwyczaj w 2 osoby.
Zawsze dobrze pomagaliście ,pomóżcie i teraz. Silink pb ,lub pb+gaz. Oto moje typy :

1. Mazda 323F II- Jeździłem i może być. Jak dla mnie dość zrywna, nie wiem jak z tymi japońskimi częściami , czy one na prawdę są takie drogie ??

2. Mazda MX 3 - Fajny wygląd, lżejsza od 323F ,i bardziej żwawsza. Wygląd ok.

3. Nissan Almera I - Kolejny japończyk, najmniej mi się podoba. Ale warta uwagi.

4. Honda Civic - chciałbym już 6 generacje, ale nie wiem czy w tej cenie dostane coś ciekawego. A jak nie do 5 generacje,ale one przez takich młodych gniewnych (jak może ja ) są zakatowane i ciężko coś dobrego znaleźć.

5. Fiat Bravo I - Ocynk, najlepsze wyposażenie, najtańsze części, trochę sentyment do fiata. Silniki lubią się gazować. Mnie wygląd się podoba.

6 BMW E36 COMPACT.- Również się podoba. W środku ,klasyczne BMW, wg.opinij wielu-trwały samochód- ale nie wiem jak z częściami. Czy za tą kasę dostane coś dobrego ??

INTERESUJĄ MNIE TYLKO TE SAMOCHODY- ścisły finał :)

Dziękuje za wszystkie komentarze. Pozdrawiam :grin:
Jenczu
Początkujący

Miejscowość: Głogów

06 Cze 2011, 23:24

Myśle, że sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Skoro Bravo będzie miało najlepsze wyposażenie w tej cenie, najlepszy rocznik oraz ceny części są najtańsze co dla młodego człowieka jest istotne to bravo wygrywa ten finał. Bo faktycznie dobrą mazde czy honde za 6tysiaków dostać ciężko.
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

07 Cze 2011, 09:55

No właśnie nie chciałem ,żeby to tak zabrzmiało że fiat wygrywa. Chciałem coś innego spróbować.Wiadomo,że frajda z jazy japońcem czy niemcem,będzie większa niż włochem. Dlatego co tu wybrać ??
Jenczu
Początkujący

07 Cze 2011, 10:25

No to zależy do czego Ci to auto. Do codziennej eksploatacji po mieście dzień w dzień czy raczej dla "frajdy kupujesz". Jak nie bravo to któryś z dwójki 323 lub almera, bo colta nie masz w ścisłym finale (a szkoda). 323 bardziej dla szczeniaków a almera dla "starszej młodzieży", zależy jak się czujesz:) Jazda tymi autami faktycznie daje frajdę. civica, bmw i mx bym odrzucił.
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

07 Cze 2011, 10:47

Ja postawie też na Fiata bo... też mam sentyment do tych aut.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Cze 2011, 11:57

Sory za spam :D ale musze

Sprzedaje swoje może by cię takie interesowało :) zadbane i pewne

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Sprzedać auto ciężko, a kupić jeszcze ciężej ;)
s1ash
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ze wsząd

07 Cze 2011, 12:25

s1ash napisał(a):Sory za spam :D ale musze

Sprzedaje swoje może by cię takie interesowało :) zadbane i pewne

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Sprzedać auto ciężko, a kupić jeszcze ciężej ;)

S1ash -dzięki za oferte, niestety nie jestem zainteresowany.

Będzie to moje pierwsze własne auto, służyć mi będzie do poruszania się , po mieście i wypady za miasto. Iskierka sportowego samochodu jest dla mnie czymś ważnym. Japoński samochód jest jakby spełnieniem marzeń :) :lol:

Znam fiata jak się zachowuje ,co mu czasami dolega. Ale chciałbym spróbować czegoś innego. To co dadzą mi japońskie auta. Wiem,że części do fiata będą tańsze, ale czy znów japońce będą się psuły tak samo szybko ( za tą kasę będą miały około 15 lat ).
Wiadomo,że jak się dba tak się ma :)

Almera najmniej mi się podoba, najbardziej skusiłbym się na 323F ,albo Civica gen,5 -wszystkie zajechane , albo 6- za tą kase chyba trudno.

Mam prośbe wielką ,jak polecacie dany model po powiedzcie dlaczego, bardzo dziękuje za wasze opinie. Pozdrawiam

[ Dodano: 7 Czerwiec 2011, 22:55 ]
Prosze o pomoc !! Tak mało komentarzy od was. Pomóżcie !!

[ Dodano: 8 Czerwiec 2011, 10:14 ]
Proszę o pomoc. Niech ktoś się jeszcze wypowie. Dziękuje.

[ Dodano: 11 Czerwiec 2011, 18:53 ]
Witam ponownie, bardzo proszę o jakieś opinie, jakie auto jeszcze polecacie do 6 tys ?? Dziekuje
Jenczu
Początkujący