Witam, mam 18 lat, jestem w trakcie robienia prawa jazdy i juz niedlugo będę w stanie kupić mój pierwszy samochód. Odkładałem na niego bardzo dużo czasu no i potrzebne też będzie lekkie wsparcie ze strony rodziców, dlatego jest to dla mnie bardzo ważne, aby był to dobry samochód. Zastanawiam się nad zakupem Toyoty Cecicy VII gen. z silnikiem VVT-i o mocy 143 km, bardzo mi się podoba ten samochód, fakt jest drogi bo kosztuje okolo 18 tys. zł, ale myśle, że wart jest tych pieniędzy, bo to toyotka
![Smile :)]()
. Jedyną wadą myśle, że będzie spalanie, boję się, że nie będzie mnie stać na jazde tym samochodem... Drugie to Seat Leon 1.8 20v, benzynka, pali dużo mniej niż toyota, może się podobać lub nie, ja wolałbym coupe, no ale trudno, on też mi się podoba i w razie czego mógłbym za reszte pieniążków założyć gaz, bo można go kupić za całkiem niezłe pieniążki- 16tys.zl.
Zastanawia mnie też czy 1,9tdi w seacie to nie byłby dobry wybór, ale jednak ceny ropy idą w górę i szansa, że gaz zdrożeje jest chyba niewielka. Proszę was o opinię na temat tych samochodów, dlaczego ten a nie ten i możliwie jak najwiecej informacji o nich. POZDRAWIAM, KAMIL.