Samochod dla przypomnienia jazdy do 4500zl

31 Sie 2009, 16:11

Postanowilam kupic sobie wkoncu samochod, w wieku 18 lat zrobilam prawo jazdy i jezdzilam okolo roku a teraz juz minelo 30 lat i mam zamiar znow kupic jakies autko w cenie DO 4500tys zl. Chcialabym prosic o pomoc w wyborze. Moja propozycja to narazie Opel Astra F w hatchbacku w wersji 3 dzwiowej. Znalazlam kilka bardzo ciekawych ofert.
Chodzi mi tu o samochod wlasnie takiej wielkosci i wazne tez by byl 3-dzwiowy. Nie biore pod uwage samochodow najmniejszych typu Fiat CC.
Jezeli chodzi o silnik to w granicach 1.4 do 1.6, chyba ze bedzie lepszy 1.8. Boje sie troche gazu wiec mysle ze lepszy bedzie w benzynie?
Co wybrac? Czy astra F bedzie ok ?
Zastanwia mnie jeszcze silnik EcoTec, czym on sie rozni od normalnego?
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

31 Sie 2009, 16:20

Ecotec - ma 16 zaworów, większą moc, lubi olej i paliwo ;) Do przypomnienia proponowałbym Micrę K11.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

31 Sie 2009, 16:28

Astra z gazem to tylko silnik 1.6 8V ktory z gazem wspolpracuje bdb,a ode mnie moze jakas Daewoo Nexia??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Sie 2009, 16:38

Nexia, ale chyba trudno jest dostac wesrsje 3-dzwiowa???

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

A ta astra z gazem by dobrze chodzila???? Bardzo dobra chociaz stary rocznik i znalazlam jeszcze taka z 97' za dobra kase: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Ta ma jeszcze silnik ecotec: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ale czy ona wiecej pali niz tamte ?? Bo ma wiecej KM i 16V?
foemka
Początkujący

31 Sie 2009, 16:57

Ta 1 Astra calkiem calkiem,2 sprowadzona wiec do ceny dojda jeszcze oplaty (cos ok 1500zl) i ma jeszcze wgnieciony tylny blotnik i jeszcze brak wspomagania a ta 3 zastanawiaja mnie tylko kola z lewej strony alu takie same a z prawej kolpaki,no chyba ze to stare foto i auto bylo na zimowkach

[ Dodano: Pon Sie 31, 2009 18:15 ]
Nexie 3drzwiowa spokojnie dostaniesz tylko jesli juz to szukal bym ze wspomaganiem
przykladowo taka jak tu [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

31 Sie 2009, 18:32

Rzeczywiscie niexia wyglada zastanawiajaco dobrze jak na te cene. Ale nigdy jej nie prowadzilam a nawet w niej nie siedzialam w srodku. Musiabym nia troche pojezdzic. A astre dlatego wybrlam bo moj kolega dal mi sie przejachac i calkiem fajnie bylo.

A co do tej zoltej astry to chyba jest zarejstrowana bo pisze ze nie potrzeba wkladu finansowego i wsiadac jechac. Zreszta pisze zarejstrowany w polsce. A alufelgi dostaje sie za doplata 500zl.

Znalazlam jeszcze taka: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Niestety zadnej nexii nie ma w woj. lodzkim 3-dzwiowej ale jak pojade w sobote na gielde to sie rozejrze
foemka
Początkujący

31 Sie 2009, 19:40

Zolta jest zarejestrowana w Polsce,a i do tego wkladu finansowego to czasami nawet zdarzaja sie przy autach sprowadzonych ale badzmy normalni w kazdym aucie na starcie trzeba cos wymienic przeciez nie sprzedaje sie auta w stanie idealnym,alumy bym doplacil i wzial na nich,a tak na marginesie to jakis ladny sprzedawca "ZUŁTA" :lol: a co do tej z linku wyzej to mysle ze warta zainteresowania jak za takie pieniadze :wink:
Barol
Awatar użytkownika

31 Sie 2009, 23:46