Samochód dla przyszłego studenta - około 8 tysięcy.

24 Maj 2014, 14:42

A co powiesz na Seata?

Takiej mocy to mi raczej nie potrzeba, ten w TDI nie jest zły, ale muszę zajrzeć na spalanie:P

Opowiedz mi coś o nim więcej, jak z częściami, 4 drzwi mógłby mieć i trochę mniej elektryki:P

PS: Tak z ciekawości: [link do oferty na Olx wygasł]

Co jest z nim nie tak? I raczej już takie nowsze roczniki to w utrzymaniu nie są takie tanie jak te starsze?
maturzysciaK
Początkujący

Auto: nie mam

24 Maj 2014, 15:02

Stilo ma dużo eletryki i się psuje, poza tym spójrz na opis: gaz założony pół roku temu - po takim czasie raczej by się nie zwróciło.
swiezak1234
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 02 2014
Auto: Nie mam

24 Maj 2014, 15:04

Stilo ma dużo eletryki i się psuje, poza tym spójrz na opis: gaz założony pół roku temu - po takim czasie raczej by się nie zwróciło.

Czytaj więcej samochod-dla-przyszlego-studenta-okolo-8-tysiecy-vt75102-15.htm#postingbox#ixzz32dqtNaNm

No nic to poszukam wieczorem z tych co mi podaliście, bo teraz już mi się nie chce, jakbyście sami znaleźli coś w okolicach Wielkopolski, lub Gniezna, wstawcie tu:P

UWAGA, bo zaczynam rzucać Golfami IV:D
(1)http://otomoto.pl/volkswagen-golf-C32985915.html

(2) [link do oferty na Olx wygasł]

(3) [link do oferty na Olx wygasł]

(4) [link do oferty na Olx wygasł]

Jak do każdego znajdziecie jakieś "ale" to dam sobie spokój:D
Ostatnio edytowany przez maturzysciaK, 24 Maj 2014, 15:38, edytowano w sumie 1 raz
maturzysciaK
Początkujący

24 Maj 2014, 15:33

Golf 1.6 pali jak smok a nie jedzie, a co do 1.4 to kolega bajkopisarz bo za 20zl to jak się go pcha.. Ani jednym ani drugim sprawnie nie wyprzedzisz.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

24 Maj 2014, 15:37

kon146 napisał(a):Golf 1.6 pali jak smok a nie jedzie, a co do 1.4 to kolega bajkopisarz bo za 20zl to jak się go pcha.. Ani jednym ani drugim sprawnie nie wyprzedzisz.

Akurat z tym znajomym bardzo często jeżdżę, więc wiem tak na oko ile pali, i akurat co do wyprzedzania to może i masz rację, ale jeżdżąc z nim to bardzo często wyprzedza, ale on akurat już bardzo długo jeździ no i może i masz rację:D Ale raczej spalanie gazu nawet przy ciśnięciu go nie przekroczy 25zł/100km.

Zajrzyjcie w te oferty co dałem...

I jak będziecie mieli oferty innych samochód tych co pisaliście to też wstawcie tu..
maturzysciaK
Początkujący

24 Maj 2014, 15:40

[link do oferty na Allegro wygasł] - ten Rover wygląda sensownie

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - tutaj z LPG
swiezak1234
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rejestracja samochodu z zagranicy krok po kroku
    Rejestracja samochodu z zagranicy ( Holandia ), bez tablic rejestracyjnych, kupiony w komisie. Przed kupnem samochodu robimy pierwszy przegląd techniczny w kraju. Po zakończonym badaniu ( bez znaczenia czy negatywnym czy ...

24 Maj 2014, 15:43

Nie możliwe żeby tyle Golfem 1.4 osiągnąć, no chyba ze cały czas za tirem jedzie..
Koniu
Forumowicz VIP

24 Maj 2014, 16:06

25zł/100km w 1.4 z lpg to jest mało? koniu nie przesadzaj jak Cie prosze,finansowo wychodzi podobnie do spalania w Polonezie choćby.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Maj 2014, 17:12

Przy ciśnięciu go nie przekroczy 25zł, nie wierze że cisnąc go nie przekroczy tej kwoty :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

24 Maj 2014, 17:48

Toyota Corolla - bezawaryjne auta, tylko lać i jeździć. Dodatkowo Mitsubishi Colt, Honda Civic, Fiat Punto, Astra G, Vw Polo, Peugeot 306 - podałem te modele, bo wymieniłeś golfa w pierwszym poście i uważam, że są tą w pewnym sensie alternatywy. Jeżeli szukał byś czegoś większego wtedy pomyślimy.

Co do Stilo, jak już ktoś pisał, elektronika awaryjna. Zależy jak trafisz - znajomy ma 1.9 jtd i nie narzeka. Golfa sobie odpuść, bo w dobrym stanie za ta kasę będzie ciężko, na prawdę ciężko znaleźć... :ok:
tdloverr
Początkujący

Miejscowość: poznan

24 Maj 2014, 17:53

swiezak1234 napisał(a):Wszędzie zaleca się silnik 2.0 TD 101 KM bo jest bezawaryjny. Kupisz zadbany egzemplarz i Ci będzie służył. Uwaga na uszczelkę pod głowicą.

Doedukuj się swiezaku :ok: diesel nie ma problemu z uszczelką.
swiezak1234 napisał(a):Rover 600 lub 700 to to jest duże auto

Jak wyżej :ok: nie ma czegoś takiego jak rover 700...
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

24 Maj 2014, 18:09

kirin88, sorry za pomyłkę, gdzieś po prostu czytałem o tej uszczelce żeby uważać. Być może nie o tym silniku, mój błąd.

Oczywiście chodziło o 800, nie 700, jedna cyfra i tyle zmienia :)
swiezak1234
Nowicjusz

25 Maj 2014, 03:27

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co sądzicie? I czy jeżeli ktoś pisze, że jest pierwszym właścicielem w co raczej nie wierzę, to musiałby mieć czarne tablice, żeby faktycznie tak było?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - astra, 16 zaworowa, czym ogólnie to się różni - bo z tego co pamiętam ktoś napisał, że szukać mam tylko 8 zaworowej chyba, I co o niej powiecie?
maturzysciaK
Początkujący

25 Maj 2014, 07:02

Ta Corolla wygląda mi troche kiepsko,pierwszy właściciel mógłby być na upartego ale raczej wątpliwe.
Astra odpicowana na handel i ma nieszczęsny 1.6 16V który chlapie olej.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

25 Maj 2014, 07:13

Ok, to szukam coś innego:D

Ta Corolla wygląda mi troche kiepsko,pierwszy właściciel mógłby być na upartego ale raczej wątpliwe.
Astra odpicowana na handel i ma nieszczęsny 1.6 16V który chlapie olej.

Czytaj więcej samochod-dla-przyszlego-studenta-okolo-8-tysiecy-vt75102-15.htm#postingbox#ixzz32hmZGAmb

Wiem, że proszę się o lanie:D Ale moglibyście zajrzeć chociaż raz i napisać o tych Golfach coś, jak w każdym doszukacie się czegoś to już nie będę sobie chociaż zawracał nim głowy:P
Ostatnio edytowany przez maturzysciaK 25 Maj 2014, 07:23, edytowano w sumie 2 razy
maturzysciaK
Początkujący