Samochód dla przyszłego studenta - około 8 tysięcy.

25 Maj 2014, 07:21

maturzysciaK napisał(a):http://otomoto.pl/toyota-corolla-g6r-sp ... 51005.html

Co sądzicie? I czy jeżeli ktoś pisze, że jest pierwszym właścicielem w co raczej nie wierzę, to musiałby mieć czarne tablice, żeby faktycznie tak było?

Dziwna jest ta corollka a brak zdjęć w srodku może sugerować że 176tyś.km przebiegu ma trzeci raz... :D
No i ta cena vs wersja ... nie ździwił bym się gdyby to nie była g6r.

Ogólnie auto godne polecenia ze względu na bezawaryjność i w miarę dobre osiągi połączone z małym spalaniem ...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

25 Maj 2014, 07:24

szybki napisał(a):Ogólnie auto godne polecenia ze względu na bezawaryjność i w miarę dobre osiągi połączone z małym spalaniem ...

To tyczy się też innych wersji silnika, bo zbyt dużo ogłoszeń nie ma z Corollą?
Ostatnio edytowany przez maturzysciaK, 25 Maj 2014, 07:54, edytowano w sumie 1 raz
maturzysciaK
Początkujący

Auto: nie mam

25 Maj 2014, 07:46

maturzysciaK napisał(a):To tyczy się też innych wersji silnika, bo zbyt dużo ogłoszeń nie ma z Corollą?

Nie ma ogłoszeń ponieważ jest problem żeby coś sprawadzić i zarobić... stare tojki w DE kosztują sporo kasy bo są dosyć tanie w serwisie i się nie psują. Już nie mówiąc o takich krajach jak Szwajcaria gdzie przegląd okresowy auta jest bardzo wnikliwy i samochód musi być naprawde w dobrym stanie...żeby go przejść. Więc albo trzeba zinwestować kaskę w serwis albo jeździć czymś co się nie sypie.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

25 Maj 2014, 07:55

Czas na Hondy Civic :D - ogólnie mało tych samochodów:

(1) [link do oferty na Allegro wygasł]

(2) [link do oferty na Allegro wygasł]

Astry:

(1) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - nie wiem czy 8 zaworowy -> może wy wywnioskujecie ze zdjęcia pod maską:D

(2) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

(3) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

(4) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Vectry w tym budżecie czy raczej nie?? -> znalazłem taką: [link do oferty na Olx wygasł]

Honda Civic - wydaje mi się ciekawa, ale też jakby odpicowana na sprzedaż -> [link do oferty na Olx wygasł]
maturzysciaK
Początkujący

26 Maj 2014, 06:15

1.Wygląda ok,za te pieniądze powinna być zadbana.
2.Tylna klapa z lewej strony jakoś dziwnie odstaje,silnik ecotec więc podejrzewam że bedzie to kiepski 1.6 16V,cena jeszcze troche niska.
3.Niewiem czy dobrze mi sie wydaje ale obydwa przednie błotniki mają inny odcień lakieru i jeszcze wlew gazu w kolorze auta :shock:
4.No ta wygląda na zadbaną i do tego świeży gaz.
5.Była w innym temacie,cena okazyjna i zalatuje handlarzem więc ile za nią dał? 4500-5000zł?
6.Vectra dostała z przodu i wogóle przód przedliftowy a tył już po do tego 1.6 16V..
7.Racja troche odpicowana i zobacz na drugie zdjęcie,połowa auta ma inny odcień lakieru.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Maj 2014, 23:26

Vectra B - jaki silnik, jaki to przedział cenowy jest ???

[link do oferty na Olx wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Dorzucę zaraz kilka linków..
maturzysciaK
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wytatuować samochód? Nietypowy poradnik
    Kiedy przychodzi czas, by stworzyć pierwszy w historii wytatuowany samochód, nie ma czasu na kompromisy. Symetryczny wzór nad tylnym zderzakiem, niewielki symbol nad kołem czy napis widoczny tylko dla wybranych ...

29 Maj 2014, 05:06

Minimum 1.8 115KM żeby jakoś jechało.
Ta pierwsza wygląda ładnie,drugą bym odpuścił (auto z Francji a tam sie nie dba o auta zresztą widać że przód bity,stan ponadprzeciętny ) no a cena mocno zawyżona.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

02 Cze 2014, 19:37

No chyba popłynąłeś z tym spalaniem,3.5l to on nawet na trasie nie spali.. kolega ostatnio zrobił trase Jaworzno - Zakopane i akurat ma 1.9TDI 90KM to mówił że wyszło mu niecałe 5l/100km.
Barol
Awatar użytkownika

02 Cze 2014, 19:43

Barol napisał(a):No chyba popłynąłeś z tym spalaniem,3.5l to on nawet na trasie nie spali.. kolega ostatnio zrobił trase Jaworzno - Zakopane i akurat ma 1.9TDI 90KM to mówił że wyszło mu niecałe 5l/100km.

5 litrów na 100 km to się z tobą Barol zgodzę ale tylko 3,5 litra na 100 km to chyba przy jeździe 70 km/h po prostej drodze i to na odcinku maks 10 km to może i tyle wyszło mój dziadek lub tata takiego spalania nawet w citroenie 1,5 diesel po trasie nie mogli za bardzo osiągnąć z tego co tata mówił mi to niecałe 4 litry mu spalał na setkę po trasie.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

02 Cze 2014, 19:59

Średnie 3.5l to w trasie ile? 2l? Tyle to własnie nawet AX nie spali który był zaliczany do najbardziej oszczędnych diesli ze swoich lat świetności.
Barol
Awatar użytkownika

02 Cze 2014, 20:04

Barol napisał(a):Średnie 3.5l to w trasie ile? 2l? Tyle to własnie nawet AX nie spali który był zaliczany do najbardziej oszczędnych diesli ze swoich lat świetności.

Właśnie Barol o tym pisałem ten AX pod nogą mojego taty palił 3,5 litra po trasie na mieście około 5 litrów, ale nie powiem fajne autko i bardzo wdzięczne nie da się ukryć.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

05 Cze 2014, 10:42

Wracamy do tematu, ten Opel Vectra, ja nie pojadę żeby go sprawdzić, bo za daleko.

(1)Co sądzicie o tej BMC`e: [link do oferty na Allegro wygasł]

(2)Civic VI: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -> spory przebieg...

(3)Golf III GTI - [link do oferty na Allegro wygasł] - za prawie 8 koła, co sądzicie, jakie spalanie miałbym taki silnik?

(4)Golf III GTI - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -> spory przebieg, długie opłaty

(5) Golf III 1.8 90KM: [link do oferty na Allegro wygasł]

(5)GOLF IV: [link do oferty na Allegro wygasł] => przebieg myślę, że aktualny, sekwencja założona niedawno...

(6) Civic VI -> [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

(7) Seat Ibiza II -> [link do oferty na Olx wygasł] -> Jarocin mam niedaleko.. Tylko ten silniczek:D

(8) Honda Civic 6 -> [link do oferty na Olx wygasł]

No i jeszcze bardzo blisko mnie Civici:

(9) [link do oferty na Olx wygasł]

(10) [link do oferty na Olx wygasł]

(11) Golf III -> [link do oferty na Olx wygasł] -> gość ma konto na klubowski forum zajrzyjcie do tematu jak możecie: http://www.golf3.pl/topics67/vw-golf-ii ... 44,150.htm

PS: Jednak jak znalazłby się ktoś chętny obejrzeć za mnie tą Vectrę: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

to byłbym bardzo wdzięczny, koszty dojazdu z pobliskiego miasta mógłbym Wam zwrócić.
maturzysciaK
Początkujący

05 Cze 2014, 17:43

Co do seata to nie wiem kto normalny ładuje LPG i rok albo 2 lata później sprzedaje już auto dziwne nie golfy 3 generacji jak najbardziej tak ta 4 tylko nie muł 1,6 civic 1,4 jak najbardziej tak możesz wybrać któreś z tych bankowo fajne auta i 1,4 v-tec 90 KM bardzo fajnie przyśpiesza i kręci się do wysokich obrotów więc lepiej uważaj na młodych gniewnych ale jak nie będzie zajechany przez młodego gniewnego to na bank długo ci jeszcze posłuży i fajnie się nim wyprzedza bo lubi wysokie obroty.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

06 Cze 2014, 22:27

jak miałby ochotę ktoś poprzeglądać te linki i je ocenić to się nie pogniewam :yes:
maturzysciaK
Początkujący

08 Cze 2014, 09:56

Poświęce sie i ocenie :mrgreen:
1.BMW jakies wieloodcieniowa i ponad 4000wyświetleń i brak chętnych?
2.Przebieg spory ale raczej oryginalny,ogólnie wygląda ładnie tylko powoli wychodzi rdza.
3.Wygląda na ładnego,za te pieniądze powinien być w dobrym stanie.
4.Od młodego gniewnego ale żle nie wygląda.
5.Wygląda nieżle.
6.No ten ładny tylko ten 1.6 i świeży gaz..
7.No ten spoko i jeśli faktycznie od nowości w jednej rodzinie to duży plus.
8.Kto sprzedaje auto z prawie nowym gazem?
9.Znowu zastanawia ten nowy gaz..
10.Lewa strona w 3odcieniach :shock: z prawej podobnie..
11.Ten też jakiś wieloodcieniowy.
12.Auto forumowe to też jakiś plus.
Barol
Awatar użytkownika