Siema wszystkim !
Jako że wasze forum przeglądam od pewnego czasu, dzisiaj postanowiłem założyć konto w celu uzyskania pewnych informacji na temat wyboru auta
![Uśmiechnięty :)]()
A więc tak, w zeszłym tygodniu sprzedałem swój pierwszy samochód którym jeździłem 5 lat, mianowicie Audi A6 c4 2.5 TDI i poszukuję czegoś nowszego
Potrzebuję auta które nie jest zbytnio awaryjne i koszty utrzymania nie są na bardzo wysokim poziomie, dziennie robię łącznie 100km ( dojazd i powrót z uczelni, 90% trasy to autostrada ) + wiadomo różnego rodzaju wypady na zakupy, wyjazd w góry itd więc roczny przebieg mam na poziomie 23-25kkm. Na autko mam maxymalnie
24000zł i jest to kwota którą mogę przeznaczyć na samochód, opłaty, serwis itd + wiadomo zawsze jakieś zaskórniaki się znajdą
Nie musi to być auto tak duże jak moje dotychczasowe a6. Co do silnika, wolałbym diesla, ewentualnie benzyna którą pójdzie zagazować - ale wiadomo to znowu są koszta.
Co mi wpadło w oko to:
- Audi A3 8p 1.9 TDI
- Audi A4 b6 1.9 TDI / 1.8 Turbo
- Audi A6 c5fl 1.9 TDI / 1.8 Turbo
- Seat Leon II 1.9 TDI
- Alfa Romeo 159 1.9mjtd
- Opel Vectra 1.9 CDTI / 1.8
- BMW e46 320d/330d/325i
- BMW 118d/120d idzie kupić w tych pieniądzach ?
Myślałem jeszcze nad Volvo s40/v50 2.0d 136km. Możecie powiedzieć na którym z nich się skupić a który odrzucić i ewentualne wasze propozycje