REKLAMA
Witam, ostatnio sporo się u mnie zmieniło, poszedłem na studia. Samochodem dojeżdżałbym 2 razy w tygodniu - poniedziałek i piątek 75km w jedną stronę, czyli wychodzi 2*75 + jazda w mieście (Gliwice ale pewnie bym jeździł do marketu czyli autostradą jakieś 5-10km ). No i u siebie przez weekend też trochę po miasteczku.
Samochód stałby pod blokiem od poniedziałku do piątku więc nie chcę kupować samochodu marzeń bo by mi go było szkoda
Trasa 75km to 47-48km autostrady + parę kilometrów obwodnicy na której też można przycisnąć
Samochód chciałbym bo pociągi jeżdżą 2h + dojście na dworzec 20min i czasem muszę jeszcze poczekać na pociąg, już nie wspominając o spóźnieniach albo staniu 15 min na stacji Katowice
Moje wymagania:
- Cena 6000-8000/9000zł
- Musi dobrze czuć się na autostradzie, tak ze 160 bym nim chciał przyciskać (na autostradzie i tak nie ma patroli itp, a dla mnie 160km/h a np. 120km/h robi różnicy jak jadę koło 50km autostrady.
- Muszę sie dobrze w nim czuć (nie chcę jakiegoś fiata punto renaulta peugeota itp. Preferuje niemieckie lub japońskie Bmw Audi Vw Honda itp.)
Więcej wymagań raczej nie mam.